Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Osmaniye Konaklama Tesisi Yöneticisi ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak tesiste kalan Suriyelilere yönelik açılan kurslarda incelemede bulundu


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Konaklama Tesisi Yöneticisi ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve tesiste kalan Suriyelilere yönelik Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda incelemede bulundu.
     Uzunparmak, eğitim çadırlarını gezerek, kursiyer Suriyelilerle sohbet etti.
     Suriyeli misafirlerin istekleri doğrultusunda kurslar açtıklarını belirten Uzunparmak, şunları kaydetti:
     Misafirlerimizin hem el becerilerinin geliştirilmesi, hem de Türkçe okuma yazma öğrenmeleri suretiyle eğitim çalışmaları yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde Suriyeden gelen misafirlere yönelik olarak, giyim, el sanatları, örgü, kırk yama, okuma yazma, okul öncesi eğitimi, beden eğitimi ve spor gibi alanlarda toplam 45 öğretmenle 13 kurs açtık. Kurslarda toplam bin 257 kişi eğitim görüyor.
     Uzunparmak, Suriyeden gelen misafirlerin daha önce bu şekilde bir kurs görmediklerini, ilk defa Türkiyede bu anlamda eğitim aldıklarını da dile getirdi.
     Kurslarla ilgili ihtiyaçların belirlenmesi ve bir an önce temin edilmesi konusunda talimat veren Uzunparmak, kurslarda üretilen ürünlerin şehir merkezinde düzenlenecek kermeste sergileneceğini ve elde edilen gelirin tesiste kalan Suriyelilerin ihtiyaçları için kullanılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER