Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -MHP Hatay Milletvekili Çirkin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Yayladağı ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyelileri ziyaret etti


HATAY (A.A) - MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde kalan Suriyelileri ziyaret etti.
     Çirkin, MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, Merkez İlçe Başkanı Fedai Yücedal ve Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı ile Suriyeli Türkmenlerin kaldığı YİBO çadır kente geldi.
     Burada Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ve kamp yetkilileri tarafından karşılanan Çirkin, yetkililerden bilgi aldı.
     Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Suriyelilerle de görüşen Çirkin, daha sonra yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin talep ve emirleriyle ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Gördüğü kadarıyla devletin Suriyeli Türkmenlere çok iyi baktığını ifade eden Çirkin, şöyle devam etti:
     Türkmen kardeşlerimizin durumunu yerinde görmek, bir eksiklikleri, sıkıntıları varsa bunları dinlemek, hatırlarını almak ve moral vermek üzere ziyaret gerçekleştirdik. Devletimiz Türkmen kardeşlerimize çok iyi bakıyor. Dünya standartlarının üstünde bir bakım olduğuna müşahede ettik. Bundan da memnun olduk, gurur duyduk. Elbette ki burada 3 bin 500 civarında kişi var. Bunların temel tüm ihtiyaçları yerine gelmekle beraber, bir kısım eksiklikleri de olabilir. Onların da zaman içerisinde tamamlanacağı noktasında çalışmalar olduğunu gördük.
     Türkmenlerin sağlıkları ve huzurlarının yerinde olduğunu vurgulayan Çirkin, Yalnız şöyle bir sorun olduğunu görüyorum. Bunu aşmak elbette zor ama hep birlikte bunu aşmaya gayret etmeliyiz. Bayırbucak Türkmenleri Hatayın dışındaki kamplara da gönderiliyor. Hükümetten, bu coğrafyada, yakın alanda yerleri yurtları olduğu için buradaki kampın büyütülmesi ya da yeni bir kamp eklenmesi noktasında bir talebimiz olabilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Erdal Türkoğlu / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyeliler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER