Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel:

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel: -Güneydeki kadın takımları, Türk basketboluna büyük hizmetler veriyor


ADANA (A.A) - Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Güneydeki kadın takımları, Türk basketboluna büyük hizmetler veriyor dedi.
     Demirel, Botaş Cup 9 basketbol turnuvası kapsamında düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Botaşsporun Adanada, kadınlar basketboluna büyük ivme kazandırdığını belirtti.
     Botaşsporun Avrupa kupalarında hem Adanayı hem de Türkiyeyi gururla temsil ettiğini ifade eden Demirel, şunları kaydetti:
     Güneydeki kadın basketbol takımları, Türk basketboluna büyük hizmetler veriyor. Botaşspora teşekkür ediyorum. Yine bölgemizde bulunan ve Play-Out oynayan Tarsus Belediyesi de Avrupa kupalarına katılmak istedi. Yani Botaşspor ve birçok takım bu bölgede kadınlar basketbolunun neferi oldular. Sponsorların destekleriyle Türk basketbolunu daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Sponsorlarla Türk basketbolunun çok iyi yerlere geleceğini biliyoruz.
     Adanada spor salonu eksikliğine de değinen Demirel, Adanada 7 bin 500 kişilik spor salonunun olması gerekiyor. Bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadiden çalışmalar yapıldığını öğrendim. Milli takımımızın hazırlık maçlarından birini bu bölgeye, Adanaya vermeyi isteriz şeklinde konuştu.
     Botaşspor Genel Menajeri Abdullah Kutlu ise, Botaş Cup 9 basketbol turnuvasının geleneksel hale geldiğini ve lig öncesi tüm takımların bu turnuvada kendilerini sınama imkanı bulduklarını söyledi.
     Turnuva yemeğine Demirelin katılımından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Kutlu, Başkanımız salı günü yeniden başkan seçildi ve sonrasında Adanaya gelerek turnuvamızın yemeğine katıldı. Kendisine ve turnuvaya katılarak büyük katkı sağlayan tüm takımlara teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER