Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Genel Kuruluna doğru -Başkan adayı Demirhan Şerefhan: Bedensel engelliler spor kulüpleri, branşlar ve sporcuların kaderini değiştirecek büyük bir projeyle geliyoruz -İl


ANKARA (A.A) - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun 24 Kasımda yapılacak genel kurulunda başkanlığa aday olan Demirhan Şerefhan, Bedensel engelliler spor kulüpleri, branşları ve sporcuların kaderini değiştirecek büyük bir projeyle geliyoruz dedi.
     Demirhan Şerefhan, düzenlediği basın toplantısında, federasyonda 2000-2008 yılları arasında 2 dönem başkanlık görevinde bulunduğunu, son dönem dinlenmek amacıyla görevi bıraktığını hatırlattı.
     Görev yaptığı dönemde federasyonda 3 olan branş sayısını 13e çıkardıklarını, mevcut federasyonun en son açtığı kayak branşının da tamamen kendi girişimiyle açıldığını ve sonrasında federasyon tarafından desteklendiğini kaydetti.
     Şerefhan, federasyonun 2008 yılı sonundaki faal sporcu sayısının 806 olduğunu dile getirerek, Spor Genel Müdürlüğünün 29 Ekim 2012 tarihli raporuna göre ise 2012 senesindeki sporcu sayısı 767dir. Bu da göstermektedir ki geçtiğimiz 4 sene içinde sporcu sayısı maalesef arttırılamamıştır diye konuştu.
     Görevde bulundukları 2008 yılında federasyonun sponsorlar tarafından dağıttığı malzeme yardım bedelinin yaklaşık 1 milyon 250 bin lira olduğunu vurgulayan Şerefhan, bu yıldan sonra hiç bir kulübe malzeme yardımında bulunulmadığını, tüm kulüplerin kaderine terk edildiğini dile getirdi.
     Şerefhan, mevcut yöneticilerin kamuoyunu yanlış bilgilendirdikleri belirterek, şunları söyledi:
     Güya kendileri bir enkaz devralmışlar. Federasyon borç batağındaymış. Sporu, sportif başarıya ulaştırmak için yönetmek lazım, siyaset için değil. Sekiz yıllık başkanlık sürecimizde neler yaptığımız ortada. bundan sonrası için de bir çok çalışmamız var. Öncelikle idari konularda futbol ve basketbol federasyonları gibi profesyonel sisteme geçmeyi planlıyoruz. Bir önceki sloganımız Adımız futbol, soyadımız rehabilitasyondu. Yeni dönemdeki sloganımız Güçlü kulüpler, güçlü federasyon. Bu iki görevimizi de layıkıyla tekrar yapmak için bu işe soyunuyoruz. Bedensel engelliler spor kulüpleri, branşları ve sporcuların kaderini değiştirecek büyük bir projeyle geliyoruz. İlk hedefimiz önce güçlü kulüpler, sonra güçlü federasyon. Bu projeden kurulmuş ve kurulacak olan tüm kulüpler yararlanacaktır.
     Göreve seçilmeleri halinde yönetim kurulunun proje üretmek için çalışacağını, branşları ise konusunda uzman kişilere teslim edeceklerini ifade eden Şerefhan, kulüpleri maddi ve manevi olarak bağımsızlaştırmayı öncelikle hedef olarak seçtiklerini, diğer hedeflerinin ise şeffaflık olduğunu söyledi.
     Şerefhan, genel kurulda delegelerin hür iradesiyle kendileri için en doğru kararı vereceğine inandığını da sözlerine ekledi.
     Bu arada basın toplantısına, mevcut yönetim kurulunun 3 üyesi de katıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER