Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca:

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca: Dağcılık sporunun gelişmesi için yapılan eğitim faaliyetleri sayesinde ülkemizde lisanslı dağcı sayısı 32 bine ulaştı


ERZURUM (A.A) - Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca, Dağcılık sporunun gelişmesi için yapılan eğitim faaliyetleri sayesinde ülkemizde lisanslı dağcı sayısı 32 bine ulaştı dedi.
     Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede dağcılık sporunun gelişmesi için yapılan her eğitim programının ardından tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi. Yapılan tırmanışlar sayesinde sporcuların uygulamada, teorik bilgilerinin arttığını belirten Karaca, Türkiyede belirli noktalarda yaptığımız tırmanışlar, sporcu yetişmesi için büyük önem taşıyor. Yapılan her tırmanış Türk sporuna yeni, başarılı dağcıların kazandırılması anlamına geliyor dedi.
     Türkiyede dağcılık sporunun 1998 yılından sonra geliştiğini anımsatan Karaca, şöyle konuştu:
     Ülkemizde dağcılık, 1998den sonra farklı bir pozisyona geldi. 1998 öncesi 919 lisanslı dağcı varken, bugün 32 bin lisanslı dağcımız bulunuyor. O dönemler dağcılıkta aktif olarak 23 il vardı, şu anda 79 il oldu. Yine aynı dönemlerde 25 kulüp vardı, kulüp sayımız 960 oldu. Kulüplerden 320si federasyonun düzenlediği faaliyetlere katılarak aktif görev yapıyor. Dağcılık sporunun gelişmesi için yapılan eğitim faaliyetleri sayesinde ülkemizde lisanslı dağcı sayısı 32 bine ulaştı. Ülkemizde dağcılık sporunun gelişmesinin arkasında verilen düzenli eğitimlerin büyük katkısı var.
     Şubat ayında Ağrı Dağında kış tırmanışı gerçekleştireceklerini ifade eden Karaca, şunları kaydetti:
     Federasyonumuz tarafından yıl içerisinde yapılan eğitim programlarına katılan sporcularımız daha sonra eğitimde aldıkları dersleri pratiğe dökme adına tırmanışlara katılıyor. Türk sporuna 2013 yılında 500 sporcu daha kazandırmayı amaçlıyoruz. Federasyon tarafından 16-23 Şubat tarihleri arasında yapacağımız Ağrı Dağı tırmanışına ise 30 dağcımızın katılmasını planlıyoruz. Yapılan bu faaliyetler dağcılık sporunun gelişmesi için önemli zemindir.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER