Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Çetin: -Önümüzdeki senelerde yeni branşlar açmayı düşünüyoruz


KOCAELİ (A.A) - Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, görme engelliler için gelecek yıllarda yeni branşlar açmayı düşündüklerini söyledi.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli sporcuların 2012 Londra Paralimpik Oyunlarından oldukça başarılı sonuçlarla döndüğünü belirterek, başarılı olacaklarına inandıklarını çünkü 2 yıl boyunca çalıştıklarını anlattı.
     Çetin, 2013 yılının başında aktif sporcu sayısını 3 bin 700den 4 bin 500e çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, elde edilen başarılarla hedefi 6 ay içinde yakalayacaklarını kaydetti.
     Çetin, B1 futbolunun canlı yayınlarla kamuoyuna aktarılması, golbol ve judoda elde edilen başarılar sonucu paralimpik branşlara yoğun başvuru yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Geçen sene Ankarada yapmış olduğumuz Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonasına 100 sporcu başvurdu, bugün Kocaelide yapmış olduğumuz şampiyonaya ise 151 sporcu başvurdu. 9-10 Mart tarihlerinde İzmirde yapacağımız atletizm milli takım seçme müsabakalarına bugün itibarıyla geçen senekine oranla yaklaşık yüzde 50 oranında daha fazla başvuru oldu.
     Elde edilen başarılar kamuoyuna duyurulduğunda aileler, O çocuk başardığına göre benim çocuğum da başarır düşüncesine sahip oluyor.
    
     -Aileler, başarılı sporcularla ikna ediliyor-
    
     Çetin, ailelerin ikna edilmesinde elde edilen başarıların büyük katkısı olduğunu dile getirerek, Aileleri ikna etmeye gittiğimiz zaman paralimpik oyunlarında başarılı olmuş sporcularımızı yanımızda götürüyoruz. Onların başarılarını kendi ağızlarından dinledikleri zaman çok rahat ikna olabiliyorlar diye konuştu.
     Federasyonun 8 branşı olduğuna işaret eden Çetin, sözlerini şöyle tamamladı:
     Önümüzdeki senelerde yeni branşlar açmayı düşünüyoruz. Öncelikle altyapısını hazırlamak istiyoruz. Sporcularımızı B1, B2, B3 yani hiç görmeyenler, az görenler ve biraz daha fazla görenler diye kategorilere ayırmıştık. Bunun dışında biraz daha fazla görmeyenler var. B3 üstü çıkıp, ne normallere girebiliyorlar ne de görme engellilere girebiliyorlar.
     Onlara yönelik branşlar açarak, onlara da spor yaptırmayı, bu camianın içinde tutmayı istiyoruz.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER