Türkçe Olimpiyatları için geri sayım başladı

Her sene milyonların merakla beklediği 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Endonezya finali, muhteşem bir organizasyon ile yapıldı.

Türkçe Olimpiyatları için geri sayım başladı

Başkent Cakarta'da yapılan ülke finaline binden fazla kişi katıldı katıldı. Birbirinden yetenekli öğrencilerin katıldığı yarışmada çekişmeli, heyecanlı ve yer yer duygusal anlar yaşandı. 

Halk oyunları ve şarkılarla coşan seyirciler unutulmaz anlar yaşadı. Ülke finalinde birinci olan öğrenciler, Endonezya'yı Türkiye'deki büyük finalde temsil etmeye hak kazandı.  Türkçe coşkusunun yaşandığı bir başka ülke ise Pakistan'dı.

Başkent İslamabad'da düzenlenen "Türkçe Olimpiyatları, Dil ve Kültür Şöleni Pakistan" elemelerinde 150 öğrenci, Türkçe konuşma, yazma, şiir okuma, şarkı söyleme ve özel beceri dallarında kabiliyetlerini sergiledi. ''En güzel Türkçe'' için ter döken öğrencilerin performansı, seyirciler tarafından beğeniyle izlendi.

150 öğrenci arasından başarılı olan 12 Pakistanlı öğrenci, ülkelerini Türkiye'de temsil etmenin sevincini yaşadı. Tören sonunda konuşma yapan  Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan, emeği geçen herkese teşekkür etti.
<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları için geri sayım başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER