Türkiye İstatistik Günü

Türkiye İstatistik Günü -TÜİK Bölge Müdürü Kulaoğlundan Hatay Valisi Lekesize ziyaret


HATAY (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürü Ökkeş Kulakoğlu ve kurum üyeleri, TÜİKin 87. kuruluş yıl dönümü dolayısı ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesizi makamında ziyaret etti.
     Vali Lekesiz, yaptığı konuşmada, sağlıklı istatistiki bilgilerin, kurum, işletme ve ülke olarak sağlıklı gelecek kurma yolunda bir yol haritası oluşturacağını belirtti.
     Ülkede istatistik bilincini ve kültürünü, artırarak yerleştirme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Lekesiz, "İhtiyaçların çeşitlendiği, ihtirasların arttığı, hayat standardının yükseldiği, insanların da bunları karşılamakta güçlük çektiği çok dinamik bir hayat yaşıyoruz. Böylesi bir durumda iyiye gittiğinizden emin değilseniz kötüye gittiğinizden emin olabilirsiniz. İyiye gittiğinizden emin olabilmeniz için de bunu ölçebilmeniz gerek. Verilere bakıp o işletmenin, ilin, kurumun, ülkenin kendisine yüklenen görev ve yükümlülükleri ve kendisinden beklenen hizmetleri sağlıklı yapıp yapamadığı hususunda toplum bir kanaate varır. Bu, özel sektör için de kamu yönetimi için de geçerlidir" diye konuştu.
     Lekesiz, TÜİKin son yıllarda dünya standartlarında çalışmalar yaparak istatistiğin önemini topluma hissettirdiğini belirterek, il genelindeki hizmetlerden dolayı Kulakoğluna teşekkür etti.
     Kulakoğlu da kabulden dolayı Vali Lekesize teşekkür ederek, ülkenin gelişmesine yönelik doğru politikaların belirlenmesi için en önemli unsurlardan birinin doğru ve zamanlı bilgiye sahip olmak olduğunu, kurum olarak amaçlarının, ülkede istatistik bilincini ve kültürünü artırarak yerleştirmek olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Halit Demir
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Türkiye İstatistik Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER