Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi -Ligin yeni ekibi Edremit Belediyespor, kadrosunu yeni isimlerle güçlendiriyor


BALIKESİR (A.A) - Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin (TKBL) yeni ekibi Edremit Belediyespor, kadrosunu yeni isimlerle güçlendiriyor.
     Edremit Belediyespor Bayan Basketbol Takımı Baş Antrenörü Caner Yıllar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edremit Belediyesporun tarihinde ilk kez birinci lige çıktığını söyledi.
     Ege bölgesinin TKBLdeki tek temsilcisi olduklarını ifade eden Yıllar, Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak birinci lige yükselen bu takım, küme düşme adayları arasında gösterilmiyor. Aksine ligin ses getirecek takımları arasında bulunuyoruz. Bunda çalışmalarımız ve kulüp vizyonu etkili oldu dedi.
     Geçen yılın kadrosundan Burcu Taşbaş, Tülin Okumuş ve Gamze Zeren ile yola devam ettiklerini belirten Yıllar, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Diğer oyuncularımızla yollarımızı ayırdık. Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan, istikbal vaat eden iki genç oyuncuyu renklerimize kattık. Güre Belediyespordan Rana Derin, Botaştan Pelin Gülbağ, bu sezon mavi-yeşil renklerde bizimle olacak. Ayrıca, Fenerbahçeden Devran Tanaçan ve Samsundan Melike Bakırcıoğlu, Antakya Beldiyespordan Pınar Turan kadromuzun yeni isimleri oldular. Ses getirecek bir Türk oyuncu ile de görüşmeler üzerindeyiz. Bunların yanı sıra 4 yabancı oyuncu, kadroya dahil edildi. Bunlardan 3ü ABD, diğeri ise Belarus Cumhuriyetinden. Marina Kress, aynı zamanda Belarus Milli Takımının kaptanlığını da yapıyor.
     Sezon hazırlıklarının 30 Temmuzda başladığını anımsatan Yıllar, Günde çift antrenman yapıyoruz. Lige ve Türkiye Kupasına hazırlık için Eylül ayında 3 turnuvaya katılacağız; Antakya, Adana ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde sahaya çıkacağız. İlk turnuvada yabancı transferlerimiz yer alamayacak, sadece Türk oyuncularla sahaya çıkacağız dedi.
     Yıllar, ekimde Türkiye Kupası ve lig maçlarının başlayacağını belirterek, Öncelikli hedef, Türkiye Kupasında 8li finallere kalabilmek ve ligi iyi bir sırada bitirmek. Edremit Belediyesporu ses getiren kalıcı bir takım yapmak istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER