Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: Serbest kıyafet uygulaması, anayasa değişikliğini gerektiren bir durum değil (Fotoğraflı - Görüntülü)


ADANA (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, serbest kıyafet uygulamasının, anayasa değişikliğini gerektiren bir durum olmadığını bildirdi.
     Koncuk, Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciği istişare toplantısında yaptığı konuşmada, terör örgütünün taşeron bir suç örgütü olduğunu söyledi.
     Koncuk, terör örgütünün başkalarının talimatıyla menfaat temin ederek çalıştığını belirterek, Terör örgütüne para verip başka menfaatler sağlarsanız, istediğinizi yaptırırsınız diye konuştu.
     Terör örgütünün çok sayıda suça karıştığını ifade eden Koncuk, Terör örgütü silah kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti gibi işlerle menfaat sağlıyor. Şu anda terör örgütünün hakim olduğu para 50 milyar dolar ifadesini kullandı.
     Serbest kıyafet uygulamasına da değinen Koncuk, bu uygulamanın anayasa değişikliğini gerektiren bir durum olmadığını ifade etti.
     Koncuk, Sadece Devlet Memurları Kıyafet Yönetmeliğini değiştirirsiniz, anayasada da başörtüsü ile kamuda çalışılabileceğini ifade edersiniz, başörtüsü yasağı kalkar diyerek, şöyle konuştu:
     Bu kadar basit. Biz bunu destekliyoruz. Yönetmeliğin değiştirilerek başörtüsü yasağının kaldırılmasını istiyoruz ama buna bağlı olarak bıyığımızın şeklinin, sakalımızın şeklinin tanımlanmasını istemiyoruz. Bunun ahlaki bir çizgi ile yapılmasını istiyoruz. Sınırsız bir özgürlükten bahsetmiyoruz, sınırsız bir özgürlük değil, belli ahlaki çizgi ile sınırlı olan bir serbestlikten bahsediyoruz. Hükümet eğer anayasa değişikliği paketi içerisinde başörtüsü konusunu referanduma sunarsa, bununla beraber başkanlık sistemini, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi konusunu ve Türklük tanımının kaldırılmasını oylayacağız.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER