Türkiye Uçuyor Buluşmaları

Türkiye Uçuyor Buluşmaları -Türk Hava Yolları Genel Müdürü Kotil: Şu anda THY olarak Avrupayı Asyaya bağlayan en güçlü havayolu biziz. Aynı zamanda Afrikayı da Avrupaya bağlayan da biziz


ANTALYA (A.A) - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Şu anda THY olarak Avrupayı Asyaya bağlayan en güçlü havayolu biziz. Aynı zamanda Afrikayı da Avrupaya bağlayan da biziz dedi.
     Anadolu Jet tarafından aile şirketleri ve KOBİlere yönelik düzenlenen, Türkiye Uçuyor Buluşmaları Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında (ATSO) gerçekleştirildi.
     Toplantıya THY Genel Müdürü Temel Kotil, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ve iş adamları katıldı.
     Toplantının açılışında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, dünya havacılığının yıllık kargo ve yolcu getirisinin 636 milyar olduğunu belirterek, THYnin bundan bu yıl 9,7 milyar dolar pay alacağını bildirdi. 2013 hedeflerinde 46 milyon yolcu taşımak olduğunu ifade eden Kotil, THYnin yurt içi ve dışında 221 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini vurguladı. THYnin dünya havacılık sektöründe dördüncü sırada yer aldığını kaydeden Kotil, şöyle konuştu:
     THY Avrupada çok iyi gidiyor. Dört milyon olan iç hat yolcusu, 18 milyon oluyor bu yıl. Yurt dışı yolcusunda 8 milyonu THYden, 41 milyonu diğer havayollarından gerçekleşiyor. Hızla pazar payımız artıyor. Bu sene 46 milyon yolcu ile kapatacağız. Önümüzde üç Amerikan şirketi var. Amerikan şirketleri içeride daha çok uçuyor. Amerika kendisi çok büyük pazar. Yurt dışına geldiğimizde bugün itibariyle THY 184 noktaya uçuyor. Türkiyenin bir havayolu, bir markası ABD iç pazarını bir tarafa bırakırsak dünyada en büyük uluslararası networku kurabiliyor.
    
     -THY olarak Avrupayı Asyaya bağlayan en güçlü havayolu biziz-
    
     Afrika ve Ortadoğu pazarının çok önemli olduğuna işaret eden Kotil, Şu anda THY olarak Avrupayı Asyaya bağlayan en güçlü hava yolu biziz. Aynı zamanda Afrikayı da Avrupaya bağlayan da biziz dedi.
     Avrupanın bazı ülkelerine diğer Avrupa havayollarından daha çok uçuş düzenlediklerini kaydeden Kotil, dünya havacılığında Türkiyeyi köprü yapmak istediklerini belirtti. Kotil, İstanbula yapılan 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanını da dolduracaklarına inandıklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından eğitimci ve yazar Şaban Kızıldağ tarafından Uçmak İçin Ne Yapmak Lazım başlıklı söyleşi düzenlendi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Bekir Bektaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Türkiye Uçuyor Buluşmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER