Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Karaman: -"Türkiyede her gün 300 insanımız sigara bağımlılığı nedeniyle ölüyor" -"Ülkemizde çok fazla ekran bağımlılığı, yerli dizi bağımlılığı var. Bir vatandaşımız bir gecede 6 dizi


KONYA (A.A) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman, ülkemizde her gün 300 kişinin sigara bağımlılığı nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.
     Karaman, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen, "Modern Toplum Bağımlılıkları" konulu konferansta, sigara ve sigaraya bağlı ölümler karşısında pek çok kişinin duyarsız kaydığını anlattı.
     Ülkede son yıllarda sigara bağımlılığının önlenmesi için bir çok faaliyet yürütüldüğünü, bunlar arasında "Dumansız Hava Sahası" gibi uygulamaların bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Karaman, şöyle konuştu:
     "Türkiyede her gün 300 insanımız sigara bağımlılığı nedeniyle ölüyor. Yeşilay bunun için var, bunun için uğraşıyoruz ve uğraşmalıyız. Sadece sigara değil, alkol, uyuşturucu ile benzer bir takım alışkanlıklar ve bağımlılıklarla insanlarımızı kaybediyoruz. Hepimizin aslında temelde bildiği gibi, Yeşilay, resmi adıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti, ülkemizde kötü alışkanlıklar ve bağımlılıklarla mücadele etmek, insanımızı bilgilendirmek, gençliğimizi, geleceğimizi korumak için kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
    
     -"Bir gecede 6 diziyi birden izleyen var"-
    
     Toplumun gelişmesi ve modernleşmesiyle bağımlılık türlerine yeni ilavelerin olduğunu belirten Karaman, şunları kaydetti:
     Bunlar arasında hepimizin kullandığı teknoloji var. Ancak teknolojiyi insanın hayrına ve yararına kullanmaktan öte bir alet, araç haline getirirsek, işte o zaman teknoloji bağımlılığı olarak adlandırılan yeni bir bağımlılık türü ortaya çıkıyor. Özellikle cep telefonu, internet, sosyal medya bağımlılığı var. Ülkemizde çok fazla ekran bağımlılığı, yerli dizi bağımlılığı var. Bir vatandaşımız bir gecede 6 dizi seyredebiliyor. Bunları bilmek ve bunlarla mücadele etmek zorundayız. Eğer biz güzel bir ülke, sağlıklı, üretken nesiller istiyorsak iyi bir gelecek düşlüyorsak bunlarla mücadele etmek zorundayız.
     Etkinliğe, akademisyenler, çeşitli kurumların temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER