Türkiye Yol

Türkiye Yol-İş Şubelerinden Taşeron İşçi açıklamaları


KASTAMONU (A.A) - Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikasının (Türkiye Yol-İş), Kastamonu şubeleri Taşeron İşçi açıklamaları yaptılar.
     Sendikanın Kastamonu 2 Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği önünde yaptığı açıklamada, taşeronluğun çalışanların işini ve aşını tehdit etme noktasına geldiğini öne sürdü.
     Uzun müzakereler sonucunda 5 bin genç işçinin kadroya alınması, toplu iş sözleşmesinden yararlanması ve 2. ücret skalasının gündeme geldiğini belirten Düzgün, şöyle konuştu:
     Bu skala taşeronlukla mücadelenin bir aracı olarak gündeme getirilmiştir. 5 bin işçiyi kadroya alacaklarını sözünü verenler, bin işçi aldıktan sonra anlaşmayı unutarak hile yapmaya başladılar. Sendika bu kez taşeronlukla mücadele kapsamında taşeron işçisi gibi gösterilen, fakat özünde karayolları işçisi olan kardeşlerimizin de kabulü ile örgütlenmeyi başlattı.
     Kastamonu 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çelik de Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünde düzenlediği basın açıklamasında müdürlükte 447 taşeron işçisinin olduğunu vurgulayarak, Türkiye genelinde 6 bin 300 kişinin işten çıkartılma korkusuyla çalıştırıldığını iddia etti.
     Her iki basın açıklaması sonunda çok sayıda işçi, slogan attı.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER