Türkiye

Türkiye-Makedonya ilişkileri -Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Taskovski, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürünü ziyaret etti


MUĞLA (A.A) - Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürünü makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Büyükelçi Taskovski, Makedonyadan Atatürkün şehrinden geliyorum diyerek, Mustafa Kemal Atatürkün askeri eğitimini Manastırda aldığını hatırlattı.
     Taskovski, Manastırda Atatürkün hem askeri hem de tüm hayatını anlatan müze açtıklarını belirterek, İki yıl önce Türkiyede göreve başladığımda hiç yabancılık çekmedim. Kendi şehrimde dolaşır gibi hissettim. Manastır şehrinde, Üsküpde birçok Osmanlı eseri bulunuyor ve bütün bunlar Makedonya halkını ve Türk halkını birbirine yaklaştırıyor dedi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muğla Belediye Başkanı Gürün ise Makedonyanın tarihiyle, eserleriyle Türk kültürünü yansıttığını söyledi.
     Gürün, Üsküp ziyaretinde yapı şekillerinin, çarşılarının Osmanlı tipi olduğunu ve o bölgenin insanlarına kendilerini yakın hissettiklerine işaret ederek, İki ülke arasındaki ilişkiler önemli. Gerek böyle ziyaretlerle gerekse öğrenci mübadelesi gibi faaliyetlerle birbirimizi tanımalıyız. Ortak bir tarihe sahibiz diye konuştu.
     Gürün, ziyaretin anısına Büyükelçi Taskovskiye yöreye özgü çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER