İngiliz gelin, Müslüman oldu

İngiliz gelin, Müslüman oldu -Marmariste tanıştığı Türk genciyle evlenerek Müslüman olan İngiltereli Luoise, Leyla adını aldı


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Muğlanın Marmaris ilçesinde tanıştığı Türk genciyle evlenen İngiltere vatandaşı Luoise Angus, Müslüman oldu.
     Marmariste bir otelin lokantasında aşçı olarak çalışan Cuma Ali Karakoyun, 4 yıl önce tatile gelen Luoise Angus (35) ile tanıştı. Karakoyun, 2 yıl önce Marmariste Angusla evlendi.
     Eşinin Kahramanmaraştaki ailesinin yanına gelen Angus, Müslüman olmak için Göksun Müftülüğüne müracaat etti. Müftülükte düzenlenen ihtida töreninde Kelime-i Şehadet getiren Angus, Leyla adını aldı.
     İngiliz gelin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre İslam dinini araştırdıktan sonra eşinin de desteğiyle Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.
     Leyla adını almayı da kendisinin tercih ettiğini ifade eden Angus, İslamı eşim Cuma Ali sayesinde tanıdım ve onun yardımıyla öğrenmeye çalıştım. Bu dini kabul etmekten dolayı çok mutluyum. Her gün yeni şeyler öğrenmekten büyük bir haz duyuyorum dedi.
     Müftü Vekili Mehmet Seri Doğru da kutladığı genç kadına Kuran-ı Kerim ile dini bilgilerin olduğu CD hediye etti.
    
     Muhabir: Nurettin Dal / İsmail Hakkı Demir / Veli Gürgah
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İngiliz gelin, Müslüman oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER