TÜTEVden hacker eğitimi

TÜTEVden hacker eğitimi


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Kayseri Şubesinde Beyaz Şapkalı Hacker eğitimi programı düzenlenecek.
     TÜTEV Kayseri Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Bilgi Güvenliği Akademisi (BGA) tarafından İstanbul ve Ankarada sıklıkla verilen Beyaz Şapkalı Hacker eğitiminin 25-29 Mart 2013 tarihinde Kayseri TÜTEV Merkezinde verilecek.
     Eğitimde, hackerların sistemlere sızmada kullandığı yöntemler ve araçlar detaylı ve uygulamalı bir şekilde anlatılarak proaktif güvenlik anlayışı kazandırılması amaçlanıyor.
     Beyaz Şapkalı Hackerın, bilişim suçları işleyen korsanların kullandıkları teknik ve yöntemleri bilen, korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araçları ve yazılımları tanıyan, kısacası bilgisayar dünyasının kötü adamları ile aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli güvenlik uzmanı olarak tanımlanıyor.
     Eğitimin temel felsefesinin İyiler de en az kötüler kadar kötü bilgiye sahip olmalıdır şeklinde ifade ediliyor.
     Eğitimin, firma ve kurumların bilgi güvenliği alt yapılarının oluşturulmasına büyük ölçüde katkı sağlayacağı düşünülüyor.
     Eğitime, sistem yöneticileri, ağ yöneticileri ve operatörleri, ağ güvenliği yönetici ve operatörleri, bilgi güvenliği uzmanları, adli bilişim uzmanları ve bilişim hukuku alanı çalışanlarının katılabileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber TÜTEVden hacker eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER