Tütün ve tütün ürünleri denetimi

Tütün ve tütün ürünleri denetimi -Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Öztürk: Bağımlılık yapan ve son derece zehirli olan tütün ürünlerini tüketen kişilerin başka insanların sağlığına zarar vermemesi için tüm çabayı sarf edeceğiz


NİĞDE (A.A) - Niğde Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Bağımlılık yapan ve son derece zehirli olan tütün ürünlerini tüketen kişilerin başka insanların sağlığına zarar vermemesi için tüm çabayı sarf edeceğiz dedi.
     Dr. Öztürk yaptığı açıklamada, tütün ve tütün ürünleri denetimleri için denetim ekiplerinin 24 saat süresince Niğdenin her yerinde özverili bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti.
     Mevzuata uygun yasal uyarı yazısı asmayan iş yerlerine bin 463 lira ceza esileceğini belirten Öztürk, kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekanlar, dernek gibi iş yerlerine bin 187 ile 5 bin 943 lira arası yasak kapsamındaki kapalı mekanlarda tütün ve tütün ürünleri tüketen kişilere ise 88 lira para cezası uygulanacağını ifade etti.
     Tütün ürünleriyle ilgili izmarit ve ağızlık gibi maddeleri yerlere atanlara ise 53 lira idari para cezası uygulanarak, iş yerlerine uygulanacak cezai işlemlerde ihlalin tekrarı olduğunda da ceza miktarları bir kat daha arttırılacak.
    
     Muhabir: Betül Abbak
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Tütün ve tütün ürünleri denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER