TYBnin kültür sanat ödüllerini kazananlar belli

TYBnin kültür sanat ödüllerini kazananlar belli oldu


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kayseri Şubesinin geleneksel kültür sanat ödüllerini kazananlar belli oldu.
     TYB Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan, yaptığı açıklamada, birlik seçici kurulunun kültür eksenli çalışmasını tamamlayarak, 2012 yılı kültür sanat ödüllerinin sahiplerini belirlediğini kaydetti.
     Ödüle layık görülenleri kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden İlhan, şunları belirtti:
     TYB Kayseri Şubesinin bu çalışmada gösterdiği bütün gayrete rağmen liste konusunda eleştiri olacaktır. Unutulmamalıdır ki, bu liste TYB Kayseri Şubesinin seçici kurulunun belirlediği listedir. Seçici kurulumuz, önümüzdeki yıllarda, gelecek eleştirileri de dikkate alarak çalışma yapacak. Listenin, kültür, sanat ve edebiyat yönüyle incelenmesi durumunda listeye hak verilecektir.
     TYB, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekiyi Yılın Belediye Başkanı, Muhsin İlyas Subaşı ve Aşk Prensesleri de Öldürür eserini Yılın Romanı ve Yazarı, İmdat Avşarı Soğuk Rüya çalışmasıyla Yılın Hikâye Kitabı ve Yazarı, Selim Tunçbileki 13. Gün kitabıyla Yılın Şiir Kitabı ve Yazarı, Mehmet Eseni İnteroğlan adlı çalışmasıyla Yılın Çocuk Kitabı ve Yazarı, TV Kayseriden Kamuran Küçükdeveciyi Yılın TV Programcısı, Art FMden Ali Özkanlıyı Yılın Radyo Programcısı, Kayseri Güneş Gazetesi Ahmet Sıvacıyı Yılın Köşe Yazarı, Erciyes Üniversitesini Yılın Üniversitesi, Seyfi Şahini Yılın İş Adamı, Erciyes TVyi Yılın Televizyonu, İlim Yayma Cemiyetini Yılın Sivil Toplum Örgütü, Kayseri Gündem Gazetesinden İhsan Görücünün röportajını Yılın Röportajı, Mahmut Fidaneli de Seçici Kurul Özel Ödülüne layık gördü.
     Ödül töreni tarihinin daha sonra açıklanacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber TYBnin kültür sanat ödüllerini kazananlar belli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER