Üç ilde organize suç örgütü operasyonu

Üç ilde organize suç örgütü operasyonu -Adana, İstanbul ve Balıkesirde eş zamanlı düzenlenen operasyonda adam öldürmek, adam yaralamak, intihara zorlama, yağma, tehdit ve ihaleye fesat karıştırma gibi suçları işledikleri iddi


ADANA (A.A) - Adana, İstanbul ve Balıkesirde eş zamanlı düzenlenen operasyonda adam öldürmek, adam yaralamak, intihara zorlama, yağma, tehdit ve ihaleye fesat karıştırma gibi suçları işledikleri iddia edilen 22 kişi gözaltına alındı.
     Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, polis ekipleri, M.Gnin liderliğini yaptığı öne sürülen çıkar amaçlı organize suç örgütüne yönelik nisan ayında çalışma başlattı.
     Çalışma kapsamında zanlıların çıkar amaçlı silahsuç örgütü kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına bilerek ve isteyerek hizmet yüklenmek, yağma, tehdit, ruhsatsız tabanca ve fişek bulundurmak, silah ticareti yapmak, suç işlemeye azmettirmek, zorla bayan çalıştırmak, fuhşa yer temin etmek, cinsel saldırı, intihara teşebbüse sebebiyet vermek, suça azmettirmek, darp, silahla yaralama, bıçakla yaralama ve ihaleye fesat karıştırma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, ateşli silahla adam öldürme, iş yeri kurşunlama olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.
     Adana, İstanbul ve Balıkesirde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 5i azmettirici olmak üzere 22 zanlı gözaltına alındı.
     Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 11 ruhsatsız tabanca, 3 kurusıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 12 şarjör, 82 fişek, 4 çelik yelek, 4 bin 370 paket gümrük kaçağı sigara, 42 bin lira nakit para, 1 kilo 215 gram uyuşturucu madde, bin 680 liralık banka dekontu, 3 adet 51 bin liralık senet, 45 bin liralık çek, 3 araç satış sözleşmesi ile 55 kurusıkı gaz fişeği ele geçirildi.
     Zanlılar Adana Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi.
     Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan da operasyonla ilgili düzenlediği basın toplantısında, vatandaşa karşı baskı kurmak isteyen her türlü oluşumla mücadele ettiklerini belirterek, Yasa dışı her türlü oluşuma, devlet otoritesi dışındaki her türlü otorite kurma çalışmalarına asla müsaade etmeyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Üç ilde organize suç örgütü operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER