UCGL heyeti Gaziantepte

UCGL heyeti Gaziantepte -Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeyi ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) heyeti, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngörün başkanlığını yaptığı, Fransa, Hollanda, Kanada ve Türkiyeden 8 kişinin yer aldığı heyet, Suriyeli sığınmacıların durumunu öğrenmek ve yerinde görmek amacıyla Gaziantepe geldi.
     Suriyeye sınır kentlerindeki çadır ve konteyner kentleri gezen heyet, kamplarının bulunduğu bölgelerdeki yerel yöneticilerle de fikir alış verişinde bulundu.
     Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbeyi ziyaret eden heyet, Suriyelilerle ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Güzelbey ziyarette, sayıları 160 bine ulaşan Suriyeliler için hükümet ve yerel yönetim olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını belirtti.
     Suriyelilerin durumuyla ilgili çalışmaların her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade eden Güzelbey, Gaziantepteki Suriyelerin barındığı merkezlerde önemli bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber UCGL heyeti Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER