Üçüz ninelere Emine Erdoğandan destek

Üçüz ninelere Emine Erdoğandan destek -Ordunun Perşembe ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki üçüz ninelere Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın destek sözü vermesinin ardından Kaymakamlık ile Aile ve Sosyal Politikalar


ORDU (A.A) - Hayati Akçay - Ordunun Perşembe ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki üçüz ninelere Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın destek sözü vermesinin ardından Kaymakamlık ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışma başlattı.
     İlçenin Yazlık köyünde yaşayan üçüzler Emriye, Hacer ve Hayriye Sarının geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk olduğu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın program yetkililerini arayarak yardım sözü vermesinin ardından Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, üçüz ninelerin yaşadığı eve giderek burada inceleme yaptı. İnceleme sırasında yetkililer evdeki eksikleri tespit etti.
     Ziyaret ve inceleme sırasında üçüz ninelerle yakından ilgilenen Kaymakam Küçük, kendilerine en iyi yardımın yapılacağı sözünü verdi.
     Üçüz ninelerle ilgili yapılacak çalışmaları AA muhabirine anlatan Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, üçüz ninelerin daha iyi koşullarda yaşamlarını devam ettirebilmesi için hemen çalışmalara başladıklarını belirtti.
     Daha önce Kaymakamlık tarafından üçüz ninelere bir ev yapıldığını ancak yeterli ödenek olmadığı için evin yarıda bırakıldığını ifade eden Küçük, Şimdi bu eksikleri gidermek için buraya geldik. Üçüz ninelerimizin kaldığı ev bir ay içerisinde dört dörtlük yapılarak kendilerine teslim edilecek dedi.
     Kaymakamlık olarak üçüz ninelerin sorunlarını çözmek adına ilk adımı attıklarını dile getiren Küçük, şöyle devam etti:
     Perşembe ilçemizin Yazlık köyünde yaşayan Emriye, Hacer ve Hayriye Sarı kardeşler tek yumurta üçüzü olarak dünyaya gelmişler. Kendileri aynı zamanda ilçemizin de en yaşlılarından. Bu ninelerimiz, vakfımızdan sürekli yardım yaptığımız kişiler. Ninelerimizin yaşadığı ev 2007-2008 yılları arasında kaymakamlığımız tarafından yaptırılmış. Ancak ara ara nakdi yardımlar yapıldığı için ve ödenek de sınırlı kaldığı için evin pek çok yeri eksik kalmıştı. İnşallah biz bu evi kısa sürede dörtlük dörtlük yaşanır hale getireceğiz. Bunun için buraya geldik. Arkadaşlarımız evin neresinde ne eksiklik var hepsini tespit ediyor. Bazı arkadaşlar da gerekli ölçülerini alarak evde inşaatın başlaması için gayret gösteriyor.
    
     -Çatısından mutfağına kadar yenileme yapılacak-
    
     Küçük, çalışma süresi içerisinde evin çatısından mutfağına kadar yenileme yapılacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
     İlk olarak evin iç ve dış sıvası gerçekleştirilecek. Mutfak bölümüne dolaplar, banyo ve tuvalete ise ıslak zeminler yaptırılacak. Evin çatısı damlattığı için onarılacak. Bunların dışında evde ciddi anlamda eşyaya ihtiyaç var. Eve buzdolabı, halı, soba, mutfak araç gereci ve yatak gibi eşyalar alınacak. Ninelerimizin yakacak odunları da yine tarafımızdan karşılanacak. Ayrıca ninelerimizin yaşam kalitesinin devam edebilmesi için kendilerinin sürekli bir bakıma ihtiyacı var. Bunun için de kaymakamlık olarak biz genç bir hanımefendiye nakdi destek vermek suretiyle haftada üç gün bu ninelerimize bakım sağlayacağız.
     Teyzelerimiz inşallah hayatta oldukları sürece kaymakamlığımızın himayesinde olacak diyen Küçük, Üçüz ninelerimizi sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan da himayeleri altına almış durumda. İnşallah bu güzel insanların ihtiyaçlarını her türlü karşılayacağız ifadelerini kullandı.
    
     -Üçüz nineler, Emine Erdoğana teşekkür etti-
    
     Üçüz nineler de kendilerine destek sözü veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğana teşekkür etti.
     Üçüzlerden Emriye Sarı, Allah Emine Hanımefendiden razı olsun. Onun sayesinde daha güzel günler göreceğiz inşallah. Hepsine teşekkür ederiz dedi.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Üçüz ninelere Emine Erdoğandan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER