UEYDER Genel Sekreteri Canbolat:

UEYDER Genel Sekreteri Canbolat: -Değişime uyum sağlayabilmek ve güçlü kalabilmek, hem iyi eğitilmiş, hem de iyi yetişmiş insan faktörü ile mümkün olabilmektedir


OSMANİYE (A.A) - Uluslararası Eğitim Yöneticileri Derneği Genel Sekreteri (UEYDER) Mutlu Canbolat, Değişime uyum sağlayabilmek ve güçlü kalabilmek, hem iyi eğitilmiş, hem de iyi yetişmiş insan faktörü ile mümkün olabilmektedir dedi.
     Canbolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüz dünyasında ülkelerin üzerinde büyük bir titizlikle durdukları en önemli konulardan birisinin eğitim olduğunu ifade etti.
     Çağdaş milletler arasında önemli bir yer edinmek isteyen ülkelerin, eğitim sistemlerini çağın gereklerine göre oluşturmakta olduklarına dikkati çeken Canbolat, teknolojik gelişmelerle birlikte eğitimin öneminin de giderek arttığını kaydetti: Canbolat, şöyle konuştu:
     Değişime uyum sağlayabilmek ve güçlü kalabilmek, hem iyi eğitilmiş hem de iyi yetişmiş insan faktörü ile mümkün olabilmektedir. Bunda öğretmenin görev ve sorumluluğu herkesten daha fazladır. Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana eğitim camiamızda görev yapan tüm arkadaşlarımıza sahip çıkarak, sorunları çözme konusuna çalışmalar yapmaktayız. Milli Eğitim müdürleri, yardımcıları ve şube müdürlerine yönelik yapılması planlanan rotasyon, atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin biran önce gerçekleştirilmesini istiyoruz.
     Canbolat, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki şeflerin de özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarda bulunması çağrısında bulundu.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber UEYDER Genel Sekreteri Canbolat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER