Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -İzmire 4 bin 600 öğrenci kapasiteli 5 yurt yapılacak


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmirde 4 bin 600 öğrenci kapasiteli 5 öğrenci yurdu yapmak üzere çalışmalara başlandığını belirtti.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, AK Parti İzmir Milletvekili Bakan Yıldırımın İzmirdeki öğrenci yurdu talepleri ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerine yer verildi.
     Yıldırım, toplam 9 üniversitenin bulunduğu İzmirin, öğrencilerin en çok tercih ettiği ilk 3 şehir arasında yer aldığını ifade etti.
     İzmir üniversitelerinde, 8 bine yakın akademik personelin görev yaptığını, 120 binin üzerinde öğrencinin ise öğrenim gördüğünü kaydeden Yıldırım, üniversite ve öğrenci sayısına karşın kentte bazı önemli eksikliklerin bulunduğunu vurguladı.
     Yıldırım, İzmirde özellikle yurt ve tesis anlamında büyük eksiklik bulunduğuna dikkati çekerek, bu eksikliklerin giderilmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi.
     İktidarlarının İzmir için öğrenci yaşam merkezleri kurma sözü bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, Eğitim şehri İzmirde öğrenci yaşam merkezlerinin yapımına başlıyoruz. Bu merkezlerle gençlerimiz tüm ihtiyaçlarını düşük fiyatlarla giderebilecekler. Şu anda projesini başlattığımız ve yapımına kısa zamanda başlayacağımız 5 öğrenci yurdunun kapasitesi 4 bin 600 olacak ifadelerini kullandı.
     Yıldırım, Bucada inşaatına başlanan bin 360 kişilik yurt projesinin TOKİ tarafından yaptırıldığını, Bayındırda 300, Bergamada 500 ve Urlada 500 kişilik yurtların ise proje aşamasında olduğunu belirtti.
     Bornovada ise 10 bin kişi olarak projelendirilen yurdun 2 bin kapasitelik bölümünün Devlet Planlama Teşkilatından (DPT) onay aldığını, yakında inşaatına başlanacağını ifade eden Yıldırım, bu yatırımlarla İzmirde yurt kapasitesinin 10 bin 800den 15 bin 460a çıkacağını, özel sektör ortaklığıyla da öğrenci yaşam merkezlerinin kurulacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER