Ulu Önder Atatürkün 74. ölüm yıl

Ulu Önder Atatürkün 74. ölüm yıl dönümü -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Türk ulusunun bağımsızlığı için büyük mücadele veren Atatürkün mirasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizler için bir zorunluluktur


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Türk ulusunun bağımsızlığı için büyük mücadele veren Atatürkün mirasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmanın zorunluluk olduğunu bildirdi.
     Canlı, Atatürkün 74. ölüm yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürkün Türk ulusuna cumhuriyeti, bağımsızlığı, demokratik ve laik bir ülke bıraktığını belirterek, cumhuriyetin kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşmadaki temel hedefin Atatürkün öngördüğü çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak olduğunu vurguladı.
     Türk ulusunun bağımsızlığı için büyük mücadele veren Atatürkün mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmanın zorunluluk olduğunu ifade eden Canlı, şöyle devam etti:
     Türk milletinin bağımsızlığı için büyük uğraşlar veren Atatürkün en büyük ideali, Türkiye Cumhuriyeti Devletini çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bizler de Türk ulusu olarak bu idealler doğrultusunda yol alarak ülkemizi onun istediği seviyeye getirmeliyiz. Atatürkün bizlere bırakmış olduğu cumhuriyeti, Türk milleti olarak ilelebet yaşatmalıyız. En büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetini kuran Atatürk, Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasını sağlamış, bu zafer sonucunda Türk ulusunun iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ölümünün 74. yıl dönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Ulu Önder Atatürkün 74. ölüm yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER