Uludağ'da kaybolan şahıs jandarma tarafından kurtarıldı


Bursa Uludağ'da kaybolan biri bayan iki kişi jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; Bursa İl Jandarma Komutanlığı 156 Jandarma İhbar Hattı'nı dün saat 15.10 sularında arayan E.F.G. isimli şahıs, Uludağ Milli Parkı'nda yanında A.Ç. isimli arkadaşı ile Fatintepe bölgesinde snowboard yaparken, yönlerini kaybederek ormanlık bir bölgeye geldiklerini ve C-8 yazan bir tabelanın yanında olduklarını söyledi.

İhbarı alan İl Jandarma Komutanlığı Harekât Merkezi öncelikle Coğrafi Konum Belirleme Sistemi üzerinden şahsın konumunu belirledi. Ardından Uludağ Jandarma Arama Kurtarma(JAK) timi olay yerine yönlendirildi.

Daha önceden araziye konum belirleme işlemlerinde kolaylık sağlanması amacıyla konulan 'C-8' tabelasından da yararlanılarak kayıp şahıslara kolaylıkla ulaşıldı. 4 personelden oluşan JAK timi, 2 kar motoru ile belirtilen bölgeye intikal etti.

Arazi şartlarının müsaade etmemesi nedeniyle son 1 kilometrelik bölüm yaya olarak kat edilerek saat 16.00 sularında Fatintepe Paşaçayırı Mevkiinde E.F.G. ve A.Ç. isimli şahıslara ulaşıldı.

Şahısların yapılan ilk kontrollerinde herhangi bir sağlık sorunlarının olmadığı belirlenirken, JAK timi tarafından oteller bölgesine getirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Uludağ'da kaybolan şahıs jandarma tarafından kurtarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER