Uluderedeki olay

Uluderedeki olay -Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, olayda hayatını kaybedenler için 1 hafta sürecek etkinlik başlattı


DİYARBAKIR (A.A) - Şırnakın Uludere ilçesindeki olayda hayatını kaybedenler için Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, 1 hafta sürecek etkinlileri için stant açtı.
     Mazlum-Der Diyarbakır Şubesince, Yenişehir ilçesi Sanat Sokağında 34 Uludereli insan için adalet istiyoruz yazılı pankartın önünde stant açıldı. Standın önünde gazetecilere açıklama yapan Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay, taze canların, isimsiz bedenlerin otopsileri yapılırken Hataen olmuştur, kimseyi tutuklamayacağım diyen savcıya rağmen adalet beklediklerini söyledi.
     Uludere olayının, Kürtlerin kalbini hala kanatan ve ortaklaştıramadıkları bir acı olduğunu belirten Ay, acılarının ilk günkü tazeliğiyle adalet beklediklerini belirterek şöyle konuştu:
     Devletin Kürtlerle barışa olan ihtiyacı için bir fırsat olan Roboski katliamı sonrasındaki tavırları nedeniyle zihinsel kopuşa sürüklediği aileler, cumhurbaşkanını, bağımsız yargıyı, acılarının bir nebze olsun dinmesi için göreve çağırıyor ve vicdanlı insanları acılarını paylaşmaya davet ediyor. Bizler insani, vicdani ve İslami sorumluluğumuz gereği adalet tecelli edene kadar yatıp kalkıp Roboski diyeceğiz.
     Stantın 1 hafta açık kalacağı, 1 hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceği bildirildi.
     Açıklamaya, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazeteci Nuray Mert destek verdi.
    
     Muhabir: Nurten Aslan
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER