Ulusa yer altı otoparkı

Ulusa yer altı otoparkı


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince Ulusa yer altı otoparkı, eğitim kurumu, bedesten yapılması kararlaştırıldı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısının ikinci gününde Ulusa yer altı otoparkı, eğitim kurumu, bedesten ve kafe yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.
     Toplantıda, Ulaştırma sistemleri demiryolu metro ve hafif raylı sistemler alanında mühendislik, müşavirlik, üretim ve pazarlama ile bu amaçlarla diğer şahıs ve şirketlerle her türlü işbirliği yapacak bir şirket kurulmasına ilişkin başkanlık yazısı da kabul edildi.
     Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ulaşım A.Ş, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş ile Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve işletme A.Ş ortaklığında, Ulaştırma Sistemleri Mühendislik, Müşavirlik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kurulması, bu şirketin Büyükşehir Belediyesinin payına isabet eden sermaye tutarının ödenmesi de karara bağlandı.
    
     -109 yeni araç ve iş makinesi alınacak-
    
     ASKİ Genel Müdürlüğünden bedeli mahsuplaşma yoluyla ödenmek üzere Fen İşleri Daire Başkanlığına 109 yeni araç ve iş makinesi satın alınması da toplantıda kabul edildi.
     Açıklamada, yeni Başbakanlık Hizmet Binasının yapımına Büyükşehir Belediyesinden destek kararı çıktığı da bildirildi.
     Toplantıda, Yenimahalle Gazi Mahallesindeki 487 bin 941 metrekarelik alanda yapılacak Başbakanlık Hizmet binası arsasının Ankara Büyükşehir Belediyesine ait bölümüyle ilgili, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının hazırlayacağı projelere, inşaat ruhsatı alınmasına, kat irtifakı/kat mülkiyeti kurulmasına, yapı kullanım izin belgesi alınmasına muvafakat edilmesi ile belediyemiz meclis kararı tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde belediyemiz taşınmazına karşılık nakit veya Maliye Hazinesi taşınmazları ile trampa edilmesi için ilgili idarelerle protokol yapılması kararı alındığı belirtildi.
    
     -Hayvanat bahçesi yeni sakinlerini bekliyor-
    
     Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince hayvanat bahçesine yeni hayvanlar alınması kararlaştırıldı.
     Bununla hayvanat bahçesindeki hayvanların tür sayısı ve popülasyonunun artırılması, ziyaretçilerin yeni türlerle tanıştırılması ve mevcut türlerde kan tazelemesi yapılması amaçlanıyor.
    
     -Çocuk Koruma Evi-
    
     Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesine ait bir konut da Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk Koruma Evi olarak kullanılacak.
     Toplantıda, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığına tahsis edilen Çankaya Karakusunlar Mahallesinde, imar planında ibadet yeri olarak ayrılan bir alan üzerindeki tesis, ağaç ve müştemilatın tahliye, yıkım ve temizliğinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına ilişkin protokolün imzalanması da kararlaştırıldı.
    
     -Ulusa otopark ve eğitim kurumu-
    
     Çıkrıkçılar Yokuşunda tuvalet, Konya ve Kardeşler Sokak ile İpek Caddesi arasındaki bölgede bedesten, yer altı otoparkı ve kafe, Gözcü, Kale Kapısı ve Yoso Sokak arasında kalan bölgede de Yeni Hayat İlkokulu ile otopark yapılmasına ilişkin proje hazırlanması da Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ulusa yer altı otoparkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER