Ulusal Et Konseyinde istifa

Ulusal Et Konseyinde istifa -Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tunç: -Yem fiyatları ve sucuktaki fiyat sahtekarlığını gündeme getirdikçe Ulusal Et Konseyinden tepkiler almaya başladım -Bu konseyin fayda sa


SAKARYA (A.A) - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, yem ve sucuk fiyatlarındaki usulsüzlüğü dile getirdikçe Ulusal Et Konseyinden tepki almaya başladığını belirterek, üreticiler olarak konseyden istifa ettiklerini açıkladı.
     Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulusal Et Konseyinin kurucularından birisi olduklarını ancak konseyden istifa etme kararı aldıklarını söyledi.
     İthalat sürecinden beri konseyde sorunlar yaşıyoruz diyen Tunç, Tamamen sanayicinin menfaatlerini güden bir kuruluş haline geldi. Üreticinin sesini dinlemeyen bir kuruluş. Kuruluş, ithalatın yanı sıra yurt dışından donmuş eti alıp ihracat etmeyi bile planlar hale geldi yani. Ancak buna karşı çıktık ve engelledik ifadelerini kullandı.
     Konseyde sorunları yeterince dile getiremediklerini savunan Tunç, şunları söyledi:
     Yem fiyatları ve sucuktaki fiyat sahtekarlığını gündeme getirdikçe Ulusal Et Konseyinden tepkiler almaya başladım. Bundan dolayı üstümüze gelmeye başladılar. Biz de bu konseyin fayda sağlamayacağını düşünerek istifa kararı aldık. Üretici olmadan nasıl bir konsey olacak görmek istiyoruz. Artık ithal üretici getirirler konseye.
     Sadece 2012de 9 milyar lira destek yapıldı. Cumhuriyet tarihinden beri en yüksek destekler veriliyor. Fakat baktığınız zaman desteklere rağmen ne üretici ne de tüketici mutlu değil. Burada kazanan sadece sanayici. Bu kadar para dağıtılmasına rağmen kimse memnun değilse bir yerlerde yanlış var demektir. Biz de böyle bir yanlışlığa alet olmamak için istifa ettik.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Ulusal Et Konseyinde istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER