Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Gürsoy:

Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Gürsoy: "Fındıkta lisanslı depoculuğu yaymalıyız"


ORDU (A.A) - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) ve Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Nejdet Gürsoy, fındıkta lisanslı depoculuğun bölgelere yayılması gerektiğini söyledi.
     Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkta lisanslı depo uygulamasının Düzce ve Ünyede başlatıldığını hatırlatarak, lisanslı depoculuğun yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Lisanslı depoculuğun faydalarının gelecek dönemde daha da iyi anlaşılacağını kaydeden Gürsoy, "Fındık üreticileri zamanla bu depoları tercih ettiklerinde lisanslı depoculuğun faydalarını elbette göreceklerdir. Zaten bu depolar fındık üreticilerinin faydalanması için kurulmuştur. Ayrıca fındıkta lisanslı depoculuğu bölgelere yaymalıyız. En azından önümüzdeki dönemde Orduda bu uygulamanın mutlaka başlaması gerekir. Bu sistem zaman içerisinde diğer illerimize de kurulmalıdır. Lisanslı depo sayısı Türkiyede ne kadar artarsa üretici de o kadar rahatlar ve arz talep olayı dengelenmiş olur" dedi.
     Gürsoy, Konu ile ilgili sektörün diğer paydaşlarının da görüşlerinin yer aldığı bir dosya hazırladıklarını ve bu dosyayı ilgili bakanlığa sunacaklarını söyledi.
    
     -"Fındık rekoltesi 600 bin ton tahmin ediliyor"-
    
     Bu sezon fındık rekoltesinin 600 bin ton civarında olacağını tahmin ettiklerini belirten Gürsoy, "Bu yıl fındıkta karanfil sayımı yapılmadı. Batı Karadeniz Bölgesinde geçen sezona göre daha az bir fındık olacağını ve rekoltenin de geçen sezonun altında kalacağını tahmin ediyoruz. Ancak fındık toplama sezonuna daha çok var. Durum değişebilir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Gürsoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER