Ulusal Kamp ve Karavan Federasyon Başkanı

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyon Başkanı Ötügen rota belirleme çalışmalarında bulundu


KASTAMONU (A.A) - Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Erdal Ötügen, Kastamonuda karavan turizmi için rota belirleme çalışmalarında bulundu.
     Ötügen, ilk olarak Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaşı makamında ziyaret ederek, karavan ve kamp turizmi konusunda bilgi sundu.
     Vali Yardımcısı Atila Kantay eşliğinde rota belirleme ve inceleme gezisine Daday Yumurtacı Göletinden başlayan Ötügen, İksir Otele ait alanda incelemelerde bulundu.
     Ötügen, gazetecilere yaptığı açıklamada, karavan turizmimin içine foto safari, eko turizm, botanik turizm, kuş gözlemciliği de sokulduğu takdirde, Kastamonu bölgesinin daha çok para kazanacağını ifade ederek, karavan turizmin en büyük özelliğinin ise alt yapısı olmayan bir sektör olduğunu söyledi.
     Tesislere ihtiyaçlarının olmadığını ifade eden Ötügen, şöyle konuştu:
     Karavan ve kamp turizmi Kastamonu coğrafyası için çok uygundur. Karavancılık doğa ve çevreyi sevmektir. Burada lüks yok. Doğa ve doğanın tüm güzellikleri var. Karavancılık özgür tatilcilik demektir. Bir karavancının dünyanın her yerinde bir evi vardır ve herkes komşusudur. Normal hayatta komşunuzu değiştirmeniz zordur. Ama karavancının bunu yapması çok zamanını almaz.
     Kastamonunun müthiş doğası karşısında üyelerimiz büyülendi. Kastamonu çok geniş görsel, kültürel zenginliğe sahip bir yer. Her ilçesi ayrı bir güzelliğe sahip. Her yıl geleneksel olarak yaptığımız Ulusal Karavan Rallisi gerekse münferit ya da küçük gruplar halinde gelecek olan üyelerimiz için alternatif rota güzergahı olarak düşünülebilir.
     Ötügen daha sonra, Daday Ballıdağdaki yayla oteli alanında, Azdavay Aşıklar köprüsü, mesire alanı ve Suğla yaylasında, Pınarbaşı Horma Kanyonu, Şenpazar Kızılcasu ve Cide Armutçayırında incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Ulusal Kamp ve Karavan Federasyon Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER