Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali -Rus piyanist Lilya Zilberstein, festival kapsamında konser verdi


MUĞLA (A.A) - Rus piyanist Lilya Zilberstein, Bodrumda bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında konser verdi.
     Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen, devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onayın sanat danışmanlığında ve piyanist Eren Levendoğlunun sanat yönetmenliğinde yapılan festival kapsamında tarihi Eklisia Kilisesinde sahneye çıkan Zilbersteinın konseri, iki bölümden oluştu.
     Zilberstein konserin ilk bölümünde Schumannın 8 Novelettes op.21 ikinci bölümde ise Sergei Taneyevin Prelude and Fugue op.29 ve Rachmaninovun 6 Moments Musicaux op.16 adlı eserleri seslendirdi.
     Lilya Zilberstein, konser öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, çok ilginç ve güzel bir festivalde konser vermekten mutluluk duyduğunu, tarihi kilisede ortamın çok iyi olduğunu söyledi.
     Festival kapsamında 28 Temmuzda Karst de Jong (Hollanda), 1 Ağustosta Muza Rubackyte (Litvanya), 9 Ağustosta Harri Kuusijarvi (Finlandiya), 12 Ağustosta Jonathan Plowright (İngiltere), 16 Ağustosta Erol Erdinç, 18 ve 19 Ağustosta Sibel Köse Trio, 24 ve 25 Ağustosta Ayşe Gencer ve İmer Demirer Grubu, 31 Ağustos ve 1 Eylülde Sarp Maden, 7 Eylülde ise Gülsin Onay konser verecek.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER