Uluslararası Sakarya Motosiklet Festivali

Uluslararası Sakarya Motosiklet Festivali -Amerika, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristandan gelen motosiklet tutkunları festivalde bir araya geldi -Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü Derneği Başkanı Bilek: -Motorculara genellik


SAKARYA (A.A) - Uluslararası Sakarya Motosiklet Festivali, Adapazarı ilçesindeki Poyrazlar Gölü mesire alanında başladı.
     Amerika, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristandan gelen motosiklet tutkunlarını buluşturan festivalin ilk gününde çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlendi.
     Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü Derneği Başkanı Erol Bilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivali geleneksel olarak her yıl düzenlediklerini, yurt içinden ve dışından katılımcıların ilgi gösterdiğini söyledi.
     Bilek, festivale 2 bin kişinin katılacağını ve çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirterek, En büyük amacımız Sakaryayı tanıtmak. Motorculara genellikle kötü gözle bakılıyor, onu kırmak istiyoruz. Her yıl motosiklet tutkunları buraya geldiğinde onları ağırlıyoruz. Buradan çıkıp Türkiye turu yapıyorlar diye konuştu.
    
     -Festivale motosikletiyle Amerikadan katıldı-
    
     Festivale motosikletiyle Amerikadan katılan Doug Wothke ise 2 yıl önce davet edildiğini ama katılma şansı bulamadığını belirterek, bu yıl festivale katılabildiği için mutlu olduğunu söyledi.
     Wothke, diğer katılımcılarla sıcak ilişkiler kurduğunu ve Sakaryayı beğendiğini kaydederek, Çok enteresan bir yer, doğası çok güzel ve çok iyi insanlarla tanıştım. Motosiklet arkadaşlığı başkadır. Organizasyon da çok güzel ve tadını çıkarıyoruz. Burada diğer katılımcı arkadaşlarımı da Amerikaya davet ediyorum şeklinde konuştu.
     İstanbul trafiğinde motosiklet kullanmanın tehlikeli olduğunu anlatan Wothke, taşrada motosiklet kullanmanın daha zevkli olduğunu söyledi.
     Festivale Bursadan katılan Turhan Gürsel de 9 yaşındayken motosiklet kullanmaya başladığını, Türkiye ve yurt dışında düzenlenen çeşitli aktivitelere katıldığını bildirdi.
     Çeşitli yarışmalar ve konserlerin düzenleneceği festival yarın sona erecek.
    
     Muhabir: Enes Duran / Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Uluslararası Sakarya Motosiklet Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER