Umre ödüllü ilmihal yarışması yapıldı

Umre ödüllü ilmihal yarışması yapıldı


KAYSERİ (A.A) - Merkezi İstanbulda bulunan Zinde Gençlik Kulübü ve Ankaradaki ASİLDER önderliğinde düzenlenen ve Kayserideki Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün destek verdiği umre ödüllü ilmihal yarışması yapıldı.
     Yarışmada, kent merkeziyle birlikte Tomarza, Develi ve Yahyalı ilçelerinde bin 665i erkek 2 bin 60ı da bayan olmak üzere 3 bin 725 kişi, umre ödülü için ter döktü.
     Hacılar ilçesinden de 310 kişinin katılımıyla birlikte Kayseri genelinden toplam 4 bin 35 kişi yarışmaya girmiş oldu.
     Pozitif Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Mustafa Olgunharputlu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) onayı ile gerçekleştirilen yarışmayı, halkın ve özellikle de gençlerin güvenilir kaynaklarla buluşmasını istedikleri için desteklediklerini söyledi.
     Olgunharputlu, Umre ödüllü kitap okuma yarışmayla ilgili şunları kaydetti:
     "Yarışmacılar Diyanet İşleri eski Başkanı merhum Ömer Nasuhi Bilmen-in Büyük İslam İlmihali eserinden sorumlu tutuldu. Kulüp olarak zaten katılımcılara kitabı ücretsiz olarak hediye ettik. Kitaptan 100 soru soruldu ve 120 dakika verildi. Sorular İstanbulda hazırlandı. Sınavda görev alan 220 gözetmen tamamen gönüllü olarak çalışıyor."
     Yarışmada Türkiye genelinde dereceye girenlere ödülleri 2 Haziranda Ankarada düzenlenecek bir programla verilirken Kayseride sonuçlar ise 29 Mayıs Çarşamba Günü İl Özel İdare Konferans Salonunda yapılacak törenle açıklanacak.
     Yarışmanın Kayseri ödülleri ise 18 Yaş Altı ve 18 Yaş Üzeri olmak üzere 2 kategoride verilmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Umre ödüllü ilmihal yarışması yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER