Umre ödüllü kitap okuma yarışması sınavı

Umre ödüllü kitap okuma yarışması sınavı yapıldı


ADANA (A.A) - Kozandaki organizasyonunu Gençlik Spor ve İzcilik Spor Kulübünün yaptığı ödüllü "İslam İlmihali Bilgi ve Kültür Yarışması" sınavına ilçede bin kişinin katıldığı bildirildi.
     Kulüp Başkanı Oğuz Cengiz, yazılı açıklamasında, izcilik, güreş, bilek güreşi gibi sportif alanlarda da faaliyet gösteren kulübün kitap okuma alışkanlığının arttırılmasına yönelik başlattığı çalışma kapsamında, Ömer Nasuhi Bilmenin "Büyük İslam İlmihali" kitabının okunmasını sağlayarak İslam dininin hurafelerden uzak, temel bilgilerinin öğrenilmesini hedeflediklerini belirtti.
     Katılımcılara okudukları kitaptan test şeklinde 125 çoktan seçmeli sorunun yöneltildiği merkezi sınavın 18 yaş altı ve üstü olmak üzere 2 kategoride yapıldığını ifade eden Cengiz şunları kaydetti:
     "Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteklediği yarışmanın 18 Mayısta yapılan sınavına 77 ildeki gençlik kulüplerinin organizasyonu ile 90 bin kişi, Kozanda ise bin kişi katıldı. Türkiye birincilerine Umre ödülü, genelde ve ilçede diğer dereceleri yapanlara ise dizüstü ve tablet bilgisayar, akıllı telefon, bilgisayar ve hasta kabul eğitimi kursu, kırtasiye çeki, kitap seti ve sürpriz hediyeler verilecek. Sonuçlar 25-26 Mayıs tarihinde ilgili internet sitelerinden açıklanacak ve Türkiye derecesi yapanlara 2 Haziranda Ankara Kocatepe Kültür Merkezinde düzenlenecek etkinlikte ödülleri teslim edilecek."
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Umre ödüllü kitap okuma yarışması sınavı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER