UNESCOnun Yeryüzü Saati 2013 etkinliği

UNESCOnun Yeryüzü Saati 2013 etkinliği -Etkinlik kapsamında Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının ışıkları bir saat söndürüldü


SİVAS (A.A) - UNESCOnun Yeryüzü Saati 2013 etkinliği kapsamında Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının ışıkları bir saat söndürüldü.
     Caminin imamlarından uzman-rehber Nail Ayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCOnun Yeryüzü Saati 2013 adlı çevre etkinliği kapsamında tüm dünyada aynı saatte ışıkların söndürülmesinin öngörüldüğünü belirterek, Biz de bu etkinlik çerçevesinde ışıkları bir saat söndürdük. Gerek caminin dış ışıklandırmalarını gerekse iç aydınlatmalarını kapattık. Eserimiz bir saat karanlık kaldı dedi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden gelen talimat gereğince bu etkinliğe katıldıklarını ifade eden Ayan, UNESCO Daimi Temsilciliği aracılığıyla Dünya Miras Merkezinden alınan mesajla geçen yılki başarılı uygulamanın ardından bu yıl da Dünya Yaban Hayatı Fonu ile işbirliğinde bu etkinliğin gerçekleştirildiğini kaydetti.
     Ayan, etkinliğin 2007 yılından bu yana gerçekleştirildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber UNESCOnun Yeryüzü Saati 2013 etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER