Üniversite öğrencilerinden horonlu eylem

Üniversite öğrencilerinden horonlu eylem


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) öğrenim gören ve haklarında açılan soruşturma kapsamında 14 öğrenciye uzaklaştırma cezası verilmesine tepki gösteren arkadaşları, rektörlük binası önünde horonlu eylem yaptı.
     OMÜde öğrenim gören karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar nedeniyle açılan soruşturma kapsamında 8 öğrenciye 1 dönem, 6 öğrenciye 1 ay olmak üzere 14 öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası verildi.
     Samsundaki çeşitli sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği ve kendilerine Emek ve Demokrasi Güçleri adını veren grup, Kurupelit Yerleşkesindeki öğrenci derslikleri önünde toplanarak, ellerindeki Üniversite öğrencileri yalnız değildir, Uzaklaştırmalar geri çekilsin yazılı pankartla OMÜ Rektörlüğü binasına yürüyerek burada basın açıklaması yaptı.
     Grup adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Metin Erol, OMÜde demokratik haklarını kullanan öğrencilere baskı kurularak soruşturma ve uzaklaştırma cezaları ile yıldırma politikaları uygulandığı öne sürdü.
     Öğrencilerin nedensiz ceza aldığını savunan Erol, Yaklaşık iki yıl önce yaşanan olayda 28 öğrenciye soruşturma açılmış, 14 öğrenciye keyfi ve hukuk dışı olarak uzaklaştırma cezası verilmiştir. Üniversitelerin gerçek sahipleri cezalandırılmaktadır. Öğrencilere karşı uygulanan tavır kabul edilemez dedi.
     Basın açıklamasının ardından öğrenciler, tulum ve kemençe eşliğinde horon oynayarak uzaklaştırmalara tepki gösterdi. Eylemin ardından grup içinden seçilen 3 kişi OMÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt ile görüşerek kararın geri alınması talebinde bulundu.
    
     Muhabir: Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden horonlu eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER