Üniversite öğrencilerinden kadın mahkumlara bilgilendirme

Üniversite öğrencilerinden kadın mahkumlara bilgilendirme


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında, Amasya E Tipi Kapalı Cezaevinde yatan kadın mahkumları kişisel temizlik ve toplu yaşanan yerlerde sık görülen bulaşıcı hastalıklar konusunda bilgilendirdi.
     Ders Danışmanı Öğretim Görevlisi Habibe Derya Özdemir ile kadın mahkumları ziyaret eden öğrenciler, kişisel temizlik ve toplu yaşanan yerlerde sık görülen bulaşıcı hastalıklar konusunda verdikleri bilginin ardından soruları da yanıtladı.
     Eğitimlerin ardından kadın mahkumlara müzik dinletisi sunuldu.
     Ders Danışmanı Özdemir, yaptığı açıklamada, Sessizliğe Bir Tebessüm sloganı ile söz konusu programın düzenlendiğini belirtti.
     Söz konusu dersle öğrencilere toplumsal duyarlılık, farkındalık, işbirliği, dayanışma, etkinliği iletişim ve öz değerlendirme becerileri ve toplumsal bilincin uygulamalı olarak kazanıldırıldığını belirten Özdemir, Bu ders öğrencilerde yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığı artırırken, bu sorunlara karşı proje üretmeyi, projelerde aktif rol almayı, çözüm üretmeyi ve iş birliği içinde çalışmayı sağlar. Öğrencilerimiz kadın mahkumlara bu etkinliğimizde öncelikle, kişisel temizlik ve toplu yaşanan yerlerde sık görülen bulaşıcı hastalıklar konusunda eğitim verdi. Onlarla sohbet edip moral verdi diye konuştu.
    
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Üniversite öğrencilerinden kadın mahkumlara bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER