Üniversite öğrencisinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi

Üniversite öğrencisinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi -BEÜ öğrencileri, dün trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları Ömer Erol için yürüyüş düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, dün trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları Ömer Erol için, yürüyüş düzenledi ve yol kapatma eylemi yaptı.
     Kampüste bir araya gelen öğrenciler, yürüyerek BEÜ Rektörlüğü önüne geldi. Güvenlik güçleri, öğrencilerin burada eylemlerine son vermesini istedi. Ancak öğrenciler Bitlis-Tatvan karayolunu ulaşıma kapatarak oturma eylemi yaptı.
     Güvenlik güçleri ile öğrenci temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin ardından, öğrenciler yoğun güvenlik önlemi altında yürüyüşe devam etti. Yolu tek yönlü trafiğe kapatarak slogan atan öğrenciler, Bitlis Belediyesi önüne kadar yürüdü.
     Burada basın açıklaması yapan BEÜ Okul Konseyi Başkanı Kenan Çalışkan, trafik kazasında Ömer Erolu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
     Çalışkan, şöyle konuştu:
     Daha önce defalarca Rektörlüğümüze, belediyemize ve Karayolları Genel Müdürlüğüne konuyu intikal ettirdik. Ancak olumlu bir cevap alamadık. Sonuç olarak böyle bir durumla karşılaştık. Ömer arkadaşımızı kaybettik. Başka Ömerleri kaybetmemek için yetkililere sesleniyoruz. Bu çocukta ve bizler de sizin çocuklarınızız. Bugün Ömer, yarın da bizler. Hepimiz endişe içindeyiz. Burada yapılacak üst geçit ve kavşak hayati tehlikeleri ortadan kaldıracaktı. Daha önceden böyle bir uygulama yapılsaydı, Ömer arkadaşımızı kaybetmeyecektik. Öğrenci arkadaşlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Herkesten duyarlılık bekliyoruz. Buradaki öğrenciler, haksız bir talep dile getirmemiştir. Hepimiz üzüntümüzü dile getirmek ve sesimizi gerekli makamlara duyurmak için buradayız.
     Yapılan açıklamanın ardından, öğrenciler olaysız şekilde dağıldı. Öğrencilerin yol kapatma ve yürüyüş eyleminde yoğun güvenlik önlemi alındı.
     Öte yandan öğrencilerin oturma eylemi ve yürüyüşü sırasında Bitlis-Tatvan karayolunun ulaşıma kapanmasıyla uzun araç konvoyu oluştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Üniversite öğrencisinin trafik kazasında hayatını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER