Üniversitelerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası başladı

Üniversitelerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası başladı -Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Genç: Milli takımımız Avrupa şampiyonasına gidecek. Daha sonra, Güneydoğu Avrupa ülkelerine Eylül ayında Bursada ev sahipliği yapaca


BOLU (A.A) - Üniversitelerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Boluda başladı.
     Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından desteklenen şampiyonanın açılışı için 17 Temmuz Spor Salonunda tören düzenlendi.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan yarışmalarda sporcular, ellerindeki pusula ve haritalar ile kent merkezinde belirlenen mahalle, sokak ve caddelerde hedefleri bulmak için kıyasıya yarıştı.
     26 üniversiteden yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şampiyonada, şehrin değişik bölgelerine dağılan üniversite öğrencilerinin mücadelesi zaman zaman ilginç görüntülere de sahne oldu.
     Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, AA muhabirine, şampiyonanın 10 yıldan beri yapıldığını belirterek, Şampiyonaya Türkiyenin 26 üniversitesinden 300 sporcu katılıyor. İlk günkü yarışmalar Bolu merkezde, ikinci günü üniversite kampüsünde yapılacak dedi.
     Genç, oryantiring sporunun dünyada 100 yıldır, Türkiyede de 10 yıldır yapıldığına dikkati çekerek, 1975 yılından itibaren askeriye bünyesinde yapılan sporun, 2000 yılından itibaren siviller arasında yayılmaya başladığını ifade etti.
     Federasyonun bugün geniş bir kitleye hitap ettiğini kaydeden başkan Genç, Gençlik ve Spor Bakanımızın da söylediği gibi bugün lisanslı sporcu sayısı Avrupa ülkelerini kıyasladığımız zaman gerçekten az. Ama ben Bakanımıza şunun sözünü veriyorum, bu spor birkaç yıl içerisinde lisans oranındaki kitleye hitap edecek en büyük branşlardan bir tanesi olacak diye konuştu.
     Oryantiringe olan ilginin arttığını savunan Mehmet Genç, şunları söyledi:
     Oryantiring anlatılmaz, yaşanır. O haritayı aldıktan sonra Ben bulacağım, Ben koştum, Ben yaptım diyor. Yaş ne olursa olsun 10 yaşından 70 yaşına kadar herkes o doğa ve şehrin güzelliğine kendini kaptırdığında, harita ile zihinsel güç meşgul olduğu için fiziksel güç düşünülmüyor. Ancak bunun tatlı yorgunluğunu, akşam yattığı zaman anlıyor. Milli takımımız Avrupa şampiyonasına gidecek. Daha sonra Güneydoğu Avrupa ülkelerine Eylül ayında Bursada ev sahipliği yapacağız. 2014de ise 10 yıllık bir federasyon dünya kupasının bir ayağını Antalyada yapacak.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen ise oryantiringin doğa dostu bir spor olduğunu vurgulayarak, bu tür sporlara her zaman açık olduklarını dile getirdi.
     Sporcuların ülkenin kanatlarını temsil ettiğini ifade eden Gepdiremen, Bolunun yüzde 65 civarındaki ormanlık alanıyla spora uygun bir il olduğunu anlattı.
     Törene, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Atilla Pulur, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen de katıldı.
     (TZL-EG-NC-HÜY-ADA)
<< Önceki Haber Üniversitelerarası Oryantiring Türkiye Şampiyonası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER