Üniversiteli gençler Kumlucada

Üniversiteli gençler Kumlucada -Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri, Kumlucada sera ve narenciye bahçelerini gezdi


ANTALYA (A.A) - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü son sınıf öğrencileri, Kumlucayı ziyaret etti.
     Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü son sınıf öğrencileri, öğretim görevlileri nezaretinde Kumlucaya seracılık ve narenciye bahçelerine yönelik inceleme gezisi gerçekleştirdi. Üniversite öğrencilerini ilçeye gelişlerinde Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Öğrenciler, Kumlucada fide üretim tesisini gezdi. Burada fide üretimi hakkında işletme yetkililerinden bilgi alan öğrenciler, bölümlerini ilgilendiren konular hakkında işletme yetkilerine çeşitli sorular yöneltti.
     Ardından kavun serasını gezen öğrenciler, burada da örtü altı sera üretiminde yapılan üretim şekliyle ilgili Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhandan bilgi aldı. Topraksız tarım uygulaması yapılan bir serada da incelemelerde bulunan öğrenciler, özellikle serada kullanılan bambus arılarıyla yakından ilgilendi.
     Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Görevlisi Tolga Aysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak son sınıf öğrencilerine teknik ve bilgilendirme amaçlı gezi düzenlediklerini, bu konuda da Türkiyede sera üretiminde önemli bir yeri olan Kumlucayı tercih ettiklerini söyledi.
     Gezi ile teorik eğitimin yanında, sera üretimi ve bitki koruma konusunu öğrencilere yerinde göstermek istediklerini ifade eden Aysal, şöyle konuştu:
     "Tekirdağda ve üniversitemiz bünyesinde bölümümüzle ilgili çok fazla görsel ve uygulama yapabileceğimiz alanımız yok. Biz de öğrencilerimize hem görsel hem de uygulama şekliyle en iyi gösterebileceğimiz yer olan Kumlucayı tercih ettik. Çok güzel ve verimli bir inceleme gezisi oldu."
     Bölüm öğrencilerinden Büşra Baş, gezinin çok yararlı olduğunu, teorikte öğrendiklerini pratikte de görme imkanı yakaladıklarını söyledi. Bölüm öğrencilerinden Mehmet Doğan, inceleme gezisinin okuldan mezun olduktan sonra nelerle karşılaşacakları konusunda fikir verdiğini belirtti.
     Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan da Kumluca ve yöresinin, üniversite öğrencileri tarafından ziyaret edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Üniversiteli gençler Kumlucada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER