Ünyede 3 Yıldız Dalıcı Sualtı Arama

Ünyede 3 Yıldız Dalıcı Sualtı Arama Kurtarma Uzmanlığı için dalgıç eğitimi


ORDU (A.A) - Türkiye İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü ile Ünye Yunus Emre Eğitim Kurumlarının ortaklaşa düzenlediği 3 Yıldız Dalıcı Sualtı Arama Kurtarma Uzmanlığı uygulama eğitimi devam ediyor.
     Ordu İş Kurumu Şube Müdürü Recep Özcan, Ünyede dalgıç eğitimlerinin devam ettiğini, adayların şu aşamada 2 yıldız bröve eğitimlerini tamamladığını ve 3 yıldız eğitimlerine devam ettiklerini söyledi.
     Karadeniz Bölgesinde 3 yıldız bröveli dalgıç yetiştirilmesi noktasında bir ilkin gerçekleştirildiğini ifade eden Özcan, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğümüz istihdamın sağlanması ve eğitim programları uygulanması konusunda istatistiklerde ilk sıralarda yer almaktadır. Yunus Emre Eğitim Kurumlarına, bölgemizde böyle önemli bir eksikliğin giderilmesi konusunda bu projeye öncülük ettikleri için teşekkür ediyoruz dedi.
     Yunus Emre Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kenan Selim Argan, eğitimlerin ocak ayı ortalarına kadar devam edeceğini, 20 kişiden oluşan dalgıç adaylarına uygulanan bu eğitim programının sonunda dalıcıların suda arama kurtarma konusunda yetkili ve hayat kurtarma konusunda gerekli ilk yardım eğitimini almış kişiler olacağını söyledi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede 3 Yıldız Dalıcı Sualtı Arama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER