Ünyede Sualtı Arama, Kurtarma ve Dalgıçlık

Ünyede Sualtı Arama, Kurtarma ve Dalgıçlık Kursu


ORDU (A.A) - Ünyede Sualtı Arama, Kurtarma ve Dalgıçlık Kursu, Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi ve İŞKUR Odu İl Müdürlüğü işbirliği ile açıldı.
     Toplam 20 kişinin eğitim alacağı kursta 3 yıldız bröveli arama kurtarma uzmanı olmak için dalgıç olmak isteyen adaylar, Ünye İskelesinden atlayarak denizde yüzdü ve eleme yapıldı.
     Üç ayda tamamlanacak kursta 20 kişinin dalgıçlık eğitimi alacağını belirten İŞKUR Ordu Şube Müdürü Recep Özcan, Ordu ilimiz denize kıyısı olduğu için çok sık boğulma vakaları yaşanmakta. Bunları önlemek amaçlı böyle bir kurs düzenliyoruz. Genel olarak bu yıl bi çok alanda toplam 2 bin 200 kişiye kurs verdik. İşte bu kurslarımızdan biri de bu. Amacımız mesleği olmayan, bize kayıtlı olan işsizlere meslek kazandırmak. İnşallah bu kazandırdığımız meslekle de birkaç kişiye iş imkanı sağlamış oluruz dedi.
     Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi Müdürü ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Dalış Eğitmeni Kenan Selim Argan, denizcilik sektörünün ve turizminin gelişmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Uzman dalgıçların katıldığı elemelerin ardından 440 saat süreyle 55 iş günü sonunda kursu başarıyla tamamlayanlara 3 yıldız dalgıçlık sertifikası verilecek.
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Ünyede Sualtı Arama, Kurtarma ve Dalgıçlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER