Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü, ev ve

Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü, ev ve araba hırsızlıklarına karşı vatandaşları broşür dağıtarak uyardı


ORDU (A.A) - Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, ev ve araba hırsızlıklarına karşı alınması gereken önlemlere ilişkin vatandaşları broşür dağıtarak bilgilendirdi.
     Toplum Destekli Polislik ekipleri hazırladıkları broşürleri Ünye Kapalı Pazarında dağıtarak ev ve araba hırsızlarına karşı alınacak tedbirlere ilişkin önerilerde bulundu.
     Vatandaşlardan, ev güvenliğini sağlamak için evden ayrılırken kapı ve pencerelerini kilitlemelerini isteyen polisler, şu uyarılarda bulundu:
     Yeni taşındığınız evin kapı anahtarını mutlak suretle değiştiriniz. Evinizin anahtarını paspas altı, ayakkabı içerisi, elektrik ve su saati panosu içerisi gibi yerlere kesinlikle bırakmayınız. Apartman giriş kapısını sürekli kapalı tutunuz, zile basıldığında gelen kişiyi tanıyorsanız kapı otomatiğine basarak kapıyı açınız, aksi halde tanımadığınız kimseye kapıyı açmayınız. Seyyar satıcı, dilenci, falcı, bohçacı, anketçi ve hediye çıkacak gibi bahanelerle evinize girmek isteyenleri içeriye almayınız. Hırsızın ilk önce yatak odasını karıştırdığını düşünerek kıymetli eşyanızı evinizin değişik yerlerine koyunuz, yüklü miktarda ziynet eşyanızı ve dövizinizi banka kasasına koyunuz. Uzun süreli evinizden ayrıldığınızda posta kutunuzda biriken mektup, fatura ve evrakları komşunuzdan almasını söyleyiniz. Size ulaşılabilmesi için komşunuza telefon numaranızı bırakınız. Zemin ve 1. katlar hırsızların en rahat ulaşabilecekleri yerler olabileceğinden pencere ve balkon kapılarına demir parmaklık taktırın, ancak bu parmaklıkları üst katınıza merdiven vazifesi görecek şekilde yaptırmayınız. Apartman giriş kapılarınıza sensorlu lamba taktırınız.
     Oto ve otodan hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek önlemlere ilişkin ise şunlar kaydedildi:
     Asla aracınızın kontak anahtarını, trafik tescil belgelerini oto üzerinde bırakmayınız. Otonuzu yeteri kadar aydınlatılmış ve güvenlik tedbiri alınmış yerlere park etmeye özen gösterin. Otonuzun içerisinde kesinlikle cep telefonu, çanta, elbise, oto teybi ve değerli hiçbir eşyanızı bırakmayınız. Aksi halde oto camının kırılması sureti ile hırsızlığa davetiye çıkartmış olacaksınız. Otonuzda direksiyon kilidi kullanınız veya otonuzun direksiyonu ile gaz pedalını birbirine bağlayınız. Otonuza ses ve sinyalizasyon vasıtası ile ses veren bir alarm sistemi taktırınız. Otonuzu hırsızlığa ve diğer zararlara karşı sigortalatınız.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü, ev ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER