Urfaya Şanlı unvanı verilişinin yıl dönümü

Urfaya Şanlı unvanı verilişinin yıl dönümü -Belediye Başkanı Fakıbaba: Bu onurlu direniş aynı zamanda çok zor şartlar altında gösterilen bağımsızlık ve özgürlük savaşında Türk ulusunun moral kaynağı olmuş ve büyük zafere giden


ŞANLIURFA (A.A) - TBMM tarafından Urfaya Şanlı unvanı verilişinin 28. yıl dönümü kentte törenle kutlandı.
     Şehitlik Anıtında yapılan törene, Vali Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakcı ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile diğer yetkililer katıldı.
     Şehitlik Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Urfaya Şanlı unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile kutlama telgrafları okundu.
     Belediye Başkanı Fakıbaba, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşında Urfa halkının onurlu direnişinin, sürdürülen bağımsızlık ve özgürlük savaşında da Türk ulusunun moral kaynağı olduğunu söyledi.
     Bu onurlu direniş aynı zamanda çok zor şartlar altında gösterilen bağımsızlık ve özgürlük savaşında Türk ulusunun moral kaynağı olmuş ve büyük zafere giden yolda yurttaşlarımızın azim ve kararlığını artırmıştır diyen Fakıbaba, topyekun bir bütün olarak verilen bu mücadelenin zaferle sonuçlandırılmasında, işgale karşı kahramanca direnen Urfalıların tüm Anadoluya örnek olduğunu ifade etti. Fakıbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Yüce Meclisimizin Urfaya verdiği Şanlı unvanı tarihe geçen bu onurlu direnişin kahramanlarına karşı saygı ve şükran duygularımızın ebedi bir ifadesidir. Bugün, verilen bu unvanın 28. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu kanun teklifini veren o zamanki sayın vekilimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi kutluyoruz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemali, Onikileri ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.
     Tören, günün anlam ve önemiyle ilgili okunan şiirlerin ardından sona erdi.
     Kurtuluş Savaşında işgale karşı gösterdikleri kahramanlıkları dolayısıyla Urfaya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde Şanlı unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 3020 sayılı Kanunla Urfa ilinin adı Şanlıurfa olarak değiştirilmişti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Urfaya Şanlı unvanı verilişinin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER