Uşakta Sakin Şehir konferansı

Uşakta Sakin Şehir konferansı


UŞAK (A.A) - Türkiyenin ilk sakin şehri olan Seferihisarın Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uşak Üniversitesinde düzenlenen konferansta Sakin Şehir kavramını anlattı.
     Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Soyer, Uluslararası Cittaslow Birliği ve Seferihisarda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Uluslararası Cittaslow Birliğinin 27 ülkeden 150 üyesi olduğunu, Türkiyeden İzmir-Seferihisar, Aydın-Yenipazar, Çanakkale-Gökçeada, Sakarya-Taraklı, Ordu-Perşembe, Isparta-Yalvaç ve Kırklareli-Vizenin bu birliğe üye olduğunu ifade eden Soyer, şunları söyledi:
     Sürdürülebilir bir yerel yönetim modeli olan cittaslow (sakin şehir) kavramını Seferihisarda uygulamaya ve örnek bir belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Cittaslow Birliğine girmek için 59 kriter var. Bunların en önemlileri çevre, altyapı, kent estetiği ve yerel yönetimin güçlendirilmesi kriterleridir. Belediye olarak yaptığımız tüm projeler üyesi olduğumuz Cittaslow Birliğinin kriterleriyle örtüşen projelerdir dedi.
     Konferansın sonunda Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Başkan Soyere plaket verdi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Uşakta Sakin Şehir konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER