Uşakta ilaç toplama kampanyası

Uşakta ilaç toplama kampanyası


UŞAK (A.A) - Uşak Kent Konseyinin başlattığı kampanya kapsamında toplanacak tıbbi malzemeler ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
     Uşak Kent Konseyi, Uşşak Aşevi ve Eczacılar Odasının işbirliğinde kampanya başlattı.
     Kullanılmayan ilaç ve tıbbi malzemelerin maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara dağıtılmasının amaçlandığı proje ile ilgili bilgi veren Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın, toplanan ilaçların kullanılabilirliğinin denetlenmesinin ardından Uşşak Aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağını söyledi.
     Türkiyede gereksiz ilaç kullanımının çok fazla olduğunu söyleyen Aydın, "İlaç israfına dikkati çekmek, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için ilaç toplama kampanyası başlattık. Kentin değişik noktalarında ilaç toplama noktaları oluşturacağız. Vatandaşlarımız evlerinde bulunan kullanmadıkları, son kullanma tarihleri geçmemiş ilaçları bu noktalara bağışlayabilir. Eczacıların denetiminden geçecek ilaçlar daha sonra ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılacak" diye konuştu.
     SGK İl Müdürü Kenan Şenol ise bilinçli ilaç tüketiminin hem sağlık, hem ekonomi açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek kurum olarak bilinçli ilaç tüketimi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Uşakta ilaç toplama kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER