Uşak Üniversitesine özel sektör desteği

Uşak Üniversitesine özel sektör desteği -Rektör Prof. Dr. Çelik: Öğrenci sayımız hızla artıyor, derslik sorununun çözümü için iş dünyasının desteğine ihtiyacımız var


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Bireylül Yerleşkesi içine özel sektör desteğiyle 42 derslikli merkezi eğitim binası yapılmasıyla ilgili protokol imzalandı.
     Uşak Üniversitesi Rektörlük Binasında düzenlenen protokol törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz katıldı.
     Törende konuşan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Üniversitesinin gelişimini yakından takip etiğini belirterek Uşakta faaliyet gösteren firmaların eğitime sağladıkları desteğin önemine değindi.
     Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise Uşak Üniversitesinin yeni açılan bölümlerle öğrenci sayısının arttığını belirterek derslik ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.
     Uşaklı iş adamlarına çağrıda bulunan Prof. Dr. Çelik, şöyle konuştu:
     Her geçen gün gelişen ve büyüyen bir üniversiteyiz. Tercih edilen bir üniversite olmak için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Derslik inşaatlarımız ve diğer inşaatlarımız hız kesmeden devam etmektedir. Yapılacak olan yeni eğitim bloğu 42 derslikten oluşmakta ve içerisinde anfi ve konferans salonları da bulunmaktadır. Bu binada 4 bin öğrenci eğitim görecek. Katkılarından dolayı TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticilerine teşekkür ediyorum. Uşaklı iş adamlarını üniversitenini derslik ihtiyacının giderilmesinde katkı sağlamasını istiyorum.
     Törende konuşan TÜPRAG Müdürü Mehmet Yılmaz ise eğitime destek vermeye devam edeceklerini belirterek, Daha önce Uşakta bir ilköğretim okulu inşası için protokol imzaladık. Şimdi de üniversitemize bir eğitim binası kazandıracağız dedi.
     Konuşmaların ardından 42 derslikli, 8 Milyon liraya mal olacak yeni eğitim binası protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesine özel sektör desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER