Üsküdarda tiyatro oyunuyla madde bağımlılığına karşı

Üsküdarda tiyatro oyunuyla madde bağımlılığına karşı bilinçlendirme


İSTANBUL (A.A) - Üsküdar Gençlik Merkezinde gençlerin madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla tiyatro oyunu sergilenecek.
     Üsküdar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün desteğiyle sahnelenen Çalıntı Düşler isimli oyunda, madde bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkileri etkileyici biçimde ortaya konuluyor.
     Oyunun Üsküdar Gençlik Merkezindeki galasına, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, TRTde yayınlanan Tarihe Mal Olmuş Kadın Kahramanlar projesinde Türkiyenin ilk kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanreki canlandıran Elif Tayhan ile spor ve sanat camiasından çok sayıda kişi katıldı.
     Galada konuşan Vali Mutlu, uyuşturucuyla mücadelenin sadece emniyet teşkilatının suçlulara yönelik yaptığı operasyonlarla gerçekleşmediğini, uyuşturucunun gençlerle tanışmasına engel olmak için önleyici sosyal aktivitelerin de önem taşıdığını belirtti.
     Oyunun bu anlamda önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Mutlu, sigaranın da bir tür uyuşturucu olduğunu ve bağımlılık yaptığını kaydetti.
     Belediye Başkanı Kara da sağlıklı ve nitelikli gençler yetiştirmenin öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.
     Kara, Üsküdar Gençlik Merkezinin de geçmişine sahip çıkan, geleceğini şekillendiren bir vizyonla hareket ettiğini ifade etti.
     Yazar ve yönetmenliğini Dersu Yavuz Altunun yaptığı, danışmanlığını psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmenin üstlendiği Tiyatro Yeniden tarafından sahnelenen Çalıntı Düşler oyunu, Üsküdardaki 26 lisede eğitim gören yaklaşık 8 bin öğrenciye izlettirilecek.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Üsküdarda tiyatro oyunuyla madde bağımlılığına karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER