Üstün zekalı Erdem yaşam mücadelesini kazandı

Üstün zekalı Erdem yaşam mücadelesini kazandı -Ailesinin 7 yıllık bekleyişi sonucu tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen üstün zekalı Erdem, 2 yıllık yaşamı boyunca savaştığı hastalığını babasından aldığı karaciğerle yendi -4 yaşındaki ç


İZMİR (A.A) - Efsun Yılmaz - Ailesinin 7 yıllık bekleyişi sonucu tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen üstün zekalı Erdem, 2 yıllık yaşamı boyunca savaştığı hastalığını babasından aldığı karaciğerle yendi.
     İzmir Kent Hastanesi pratisyen doktorlarından Onur Duygu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yaşındaki Erdemin doğumundan bu yana sarılıkla başlayan karaciğer hastalığı ile mücadele ettiğini belirtti.
     Minik Erdemin uzun süre başka hastanelerde ilaçla tedavisinin sürdüğünü, ancak karaciğer naklinin gerekli olduğu dönemde ailenin hastaneye başvuruda bulunduğunu ifade eden Duygu, Doç. Dr. Murat Kılıç yönetimindeki ekibin 4 ay önce başarılı bir operasyonla babadan oğula karaciğer nakli gerçekleştirdiğini söyledi.
     Uygun donör, iyi merkez, uzman doktor ile karaciğer naklinin başarılı olabileceğine dikkati çeken Dr. Duygu, Erdem, karaciğer transplantasyonundan sonra takipte görebildiğimiz en iyi, başarılı örneklerden biri dedi.
     Operasyon ve tedavi süresince Erdemin davranış ve iletişim becerisinin hastane personelinin sempatisini kazandığını dile getiren Onur Duygu, çeşitli testler uyguladıkları 2 yaşındaki çocuğun 4 yaşındaki çocuğun zekasına sahip olduğunu belirlediklerini söyledi.
     Onur Duygu, Erdemi başarılı ve iyi bir hayatın beklediğine inandığını dile getirdi.
    
     -Anne ve baba çok mutlu-
    
     Erdeme karaciğerinden parça veren 41 yaşındaki baba Gürbüz Çakır, 7 yıllık yaşamları boyunca çocuk sahibi olamadıklarını, tüp bebek yöntemiyle gelen çocuklarına çok bağlı olduklarını anlattı.
     Erdemin hep farklı bir çocuk, büyüklerle iletişimde son derece yetenekli olduğunu, çok erken konuştuğunu, şarkılar söylediğini ve sayı saydığını belirten Gürbüz Çakır, üstün zekalı çocuğun öte yandan sağlık sorunlarıyla boğuştuğunu da ifade etti.
     Hastalığı öncelikle ilaçla tedavi etmeye çalıştıklarını, ilacın derman olmadığı zamanda da karaciğer transplantasyonuna başvurduklarını anlatan Gürbüz Çakır, Benim karaciğerim uygun bulununca vermek için bir an bile düşünmedim, hemen kabul ettim. İnsan çocuğu için canını bile verir. Sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum diye konuştu.
     Muhasebeci anne Hanife Çakır da çok zor bebek sahibi olduklarını, çocuğun hastalığı nedeniyle yıkıldıklarını anlattı.
     Oğlunun zihinsel gelişiminin çok umut verici olduğunu söyleyen anne Çakır, Erdemin çok hareketli bir çocuk olduğunu, evde Gangnam style şarkısı ve Ankara havalarında dans ederek vakit geçirdiğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Üstün zekalı Erdem yaşam mücadelesini kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER