Üşütmeyen kıyafet

Üşütmeyen kıyafet -DETGİS Başkanı İsa Dal: Pamukkale Teknokentte soğuk almayan kıyafet ürettik


DENİZLİ (A.A) - Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Pamukkale Teknokent) soğuk almayan kıyafet ürettiklerini söyledi.
     Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılında Almanyaya yaptıkları, Teknik tekstiller inceleme gezisinde gördüğü akıllı giysilerin kendisini çok etkilediğini, yaptığı araştırmada, bu tür giysilerin çok pahalı olmasına rağmen teknik anlamda yeterli olmadığını tespit ettiklerini söyledi.
     İsa Dal, Denizli Teknokentte yer alan firmamızla ısıtmalı fonksiyonel kıyafetler üzerinde çalışmalar başlattık. İlk prototipi Konyada geliştirilen patentli bu ürünü ele alarak geliştirdik ve kullandığımız malzemeler ve özellikle teknik tekstillerin yüzde 100 yerli olması ile övünüyoruz dedi.
     Ürettikleri ürünlerin dış yüzeyinin soğuğa karşı izolasyonlu olduğuna dikkat çeken Dal, İçerisindeki şarj edilebilen ve özel rezistanlar yardımıyla 12 volt gibi güvenli bir akımla çalışan ısıtmalı kıyafetlerimiz motokuryeler, seyyar satıcılar ve genel olarak soğuk ortamlarda çalışan kişilerin yanı sıra polis ve askerler tarafından da kullanılabilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Üşütmeyen kıyafet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER